Galata Kulesi 1 ay ziyarete kapatıldı! İşte sebebi…

Galata Kulesi 1 ay ziyarete kapatıldı! İşte sebebi…
İstanbul'un tarihi yapıların başında gelen Galata Kulesi’nin bugünden itibaren 1 ay boyunca ziyarete kapatıldığı öğrenildi.

İstanbul'un tarihi miraslarından biri olan Galata Kulesi, önemli bir restorasyon sürecine giriyor. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Galata Kulesi bugünden itibaren 1 ay süreyle ziyarete kapatılacak. Kulede gerçekleştirilecek olan depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmalarının başlaması nedeniyle alınan bu karar, yapının uzun vadeli korunması ve güvenliği açısından önem taşıyor.

Açıklamada, geçen yıldan beri kulede gerçekleştirilen çalışmalara değinilerek, 8. katın çatı onarımının tamamlandığı ve ayrıca kule aleminin konservasyonunun da sona erdiği belirtildi. Yapılan jeoradar çalışmaları sonucunda ortaya çıkan tespitler doğrultusunda, kulede dış cephe onarımının da yapılacağı vurgulandı.

kultur.jpg

Restorasyon sürecinde, özellikle kule beden duvarlarında bulunan yaklaşık 400 göçmen kuş yuvasının korunmasına özel önem verileceği ifade edildi. Göçmen kuşların yuvalarına zarar verilmeyeceği ve tüm uygulamaların bu hassas dönem gözetilerek gerçekleştirileceği belirtildi.

gg306f1weaawrbp.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar