Gabonlu Dina'nın ailesinden 2. otopsi talebi

Gabonlu Dina'nın ailesinden 2. otopsi talebi
Karabük'te Filyos Çayı'nda ölü bulunan Gabon uyruklu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın ailesi kızlarının cenazesini teşhis etmek için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na geldi. Aile ikinci kez otopsi talep istedi.

Karabük''te Filyos Çayı''nda ölü bulunan Gabon uyruklu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga''nın ailesi kızlarının cenazesini teşhis etmek için Yenibosna''daki Adli Tıp Kurumu''na geldi. Aile ikinci kez otopsi talep istedi.

Anne Jessica Sandra Makemba Panga, "Kızımın kafasının üstünde ve elindeki yaralardan da saldırı olduğu açık ve net şekilde belli. Türk devletine güveniyorum. Bu kesinlikle intihar değil. Bu bir cinayet, bu cinayette parmağı olan herkesin Türk devleti tarafından adalet karşısında cezalandırmasını temenni ediyoruz" dedi. Ailenin avukatı Kerim Bahadır Şeker ise ikinci bir otopsi talebinde bulunacaklarını belirterek, "Görüşmüş olduğumuz Adli Tıp Kurumu profesörleri, bize ikinci otopsi ile alakalı kesin ve net emarelerin bulunduğunu söylüyorlar" diye konuştu.

Karabük''te üniversite öğrencisi 17 yaşındaki Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga''nın Filyos Çayı''nda 26 Mart günü cansız bedeni bulundu. Genç kızın yalın ayak sokakta koştuğu görüntüler ortaya çıkarken, başlatılan soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı. 4 kez gözaltına alınan Dursun Acar, tutuklanırken diğer 7 şüpheliden 2''si adli kontrol şartıyla diğer 5 şüpheli ise savcılıkça serbest bırakıldı. Gabonlu Dina''nın cenazesi ise İstanbul Yenibosna''da bulunan Adli Tıp Kurumu''na gönderildi. Gabon Cumhuriyeti''nin de yaşayan Dina''nın ailesi bugün İstanbul''a geldi. Dina''nın annesi Jessica Sandra Makemba Panga, babası Guy Serge Ibouanga Panga, amcası, teyzesi ve avukatları Kerim Bahadır Şeker ile birlikte cesedi teşhis etmek için Adli Tıp Kurumu''na geldi. Anne ve baba kızlarını görmek için içeri girdi. Annenin kızı Dina''nın resminin olduğu siyah tişört giydiği görüldü. Aile adli tıptan çıktıktan sonra avukatlarıyla birlikte açıklama yaptı. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar