Fuat Çapa, TFF'ye isyan etti: "Katkı vermeye hazırız ama dinleyen yok"

Fuat Çapa, TFF'ye isyan etti: "Katkı vermeye hazırız ama dinleyen yok"
Tecrübeli teknik direktör Fuat Çapa, Radyo Gol'de “Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor” programına konuk oldu. Futbol gündemini değerlendiren Çapa, Milli Takımdan Kuntz'un gönderilmesi ve altyapı sorunları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Son olarak Samsunspor'u çalıştıran tecrübeli teknik direktör Fuat Çapa, futbol gündemine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Radyo Gol'de Alper Üstündağ'ın konuğu olan teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

“BRUGGE KARŞISINDA BEŞİKTAŞ AVANTAJLI,AMA DİKKAT! ”

Beşiktaş,sezon başında başlayan Beşiktaş gibi oynarsa favori tabi ki siyah beyazlılar. Geçen sene beklentinin altında kalan Brugge açıkçası bu sene ligde iyi işler yapıyor. Ancak yine de Brugge ‘nin oturmuş bir 11’i yok hocaları hep arayış içinde. Beşiktaş’ın ise oturmuş bir kadrosu var bunun için kağıt üzerinde bir adım önde görünüyor. Yine de Brugge’nin bireysel anlamda etkili olan futbolcuları var hafife almamak lazım. Trabzonspor maçı mağlubiyeti baz alınmamalı,o mücadele geride kaldı Şenol Güneş hoca tecrübeli bir teknik adam takımını bu maça motive etmiştir diye düşünüyorum…

“KUNTZ’UN GÖNDERİLMESİ HİÇ BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ”

Bizler suçluyu parmakla değil, mantığımızla aramalıyız. Suçlu nedense hep teknik adamlar ve fatura ilk onlara kesiliyor Yönetimlerin anı kurtarmasından kaynaklı ve onlardan baskıdan en kolayı seçiyor. Sorunun çözümüne gitmiyoruz sadece problemi kişilerde arıyoruz. Son 30 yılda A milli futbol takımımızı 3-4 farklı yabancı teknik adam çalıştırdı,gerisi Türk teknik adamdı. Peki soru şu? 2002-2008 dışında ortaya çıkan başarı var mı? Öncelikle;Milli Takımımızda oynayan oyuncuların,kendi takımlarında oynaması gerekiyor. Bugün Kuntz hoca gitti yerli hoca geldi peki sonra ne olacak? Japonya ile 2002 de son 16 turu maçı oynadık kazandık bizden çok gerideydiler ama şu anda hangi noktadalar gördünüz,yani sorunlar Türk futbolunun genelinde aranmalı. Ermenistan maçında 7-8 pozisyona girdik çıkıp Kuntz mu atacaktı? Golcümüz yok maalesef! vardı da oynatmadı mı? Mantıkla bakalım duygusallıkla değil,havuzda 40 oyuncumuz var başka alternatifimiz yok ki! Hiddink geldi Lucescu geldi ama hep aynı şekilde üzerine gidildi. Kısa bir süre sonra fabrika ayarlarına geri dönülüyor bizim sorunumuz temelde,gerçekleri söylüyoruz diye antipatik oluyoruz. Ama insanların duymak istediklerini söylemek yerine, gerçekler anlatılmalı kimse kimseyi kandırmamalı! Sonuçta bir şeylerin değişmesini istiyorsanız sabır emek ve zaman ister. Ama alışkanlıklara geri dönerseniz böyle 6-7 yılda 4-5 teknik adam değiştirirsiniz…

“TÜRK FUTBOLUNA KATKI İÇİN HAZIRIZ,AMA DİNLEYEN YOK!”

Alt yapılara değer verileceğine hep dışarıdan oyuncu getiriliyor. Milli takım bazında da başarı sağlanması kadro oluşturulması zor. Türk futboluna katkı sağlamak için hazırız projelerimizi anlatalım deneyimleri paylaşalım ama ortam sağlanmıyor!!Maalesef,Avrupa’nın en iyi 5 liginden birine falan sahip değiliz,sadece kağıt üzerinde öyle gözüküyoruz. Kimse kusura bakmasın yapılanma adına beğenmediğimiz Hırvatistan ve Sırbistan altyapı olarak bizden daha önde. Bizde yetenekler çok fazla olmasına rağmen!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar