FTX'in eski CEO'suna hapis şoku

FTX'in eski CEO'suna hapis şoku
Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılandığı ceza davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Davanın karar duruşmasında, FTX müşterilerinin 8 milyar doların üzerindeki parasının kaybolması ve Bankman-Fried'ın bu durumu örtbas ettiği iddiaları ele alındı. Savcılar, Bankman-Fried'ın 40 ila 50 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti. Savunma avukatları ise "ilk kez şiddet içermeyen bir suç işlenmesi" ve "FTX müşterilerine paranın geri ödeneceği" argümanlarıyla 5 ila 6,5 yıl arasında hapis cezası önerdi.

Ancak Yargıç Lewis Kaplan, Bankman-Fried'ı 25 yıl hapisle cezalandırdı. Bankman-Fried'ın cezasına itiraz etme planları olduğu belirtildi.

FTX'in iflas ettiği Kasım 2022'de, Bankman-Fried'ın istifasıyla sonuçlandı. Ardından Bahamalar'da gözaltına alınan ve ABD'ye iade edilen Bankman-Fried, 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı. Suçlamaları reddeden Bankman-Fried, hatalarının olduğunu ancak hiçbir zaman fon çalmayı amaçlamadığını öne sürdü.

Ancak suçlu bulunan Bankman-Fried, federal ceza kurallarına göre 110 yıla kadar hapis cezası alabilirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar