Fransa ve Avustralya, son 16 turuna yükseldi

Fransa ve Avustralya, son 16 turuna yükseldi
2022 FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda oynanan 3'üncü ve son maçların ardından Fransa 6 puan ve averajla lider, Avustralya ise aynı puanla grubu 2'nci sırada tamamlayarak son 16 turuna kaldı.

2022 FIFA Dünya Kupası D Grubu''nda Tunus ile Fransa, Education City Stadı''nda karşı karşıya geldi. Yeni Zelanda Futbol Federasyonu''ndan Matthew Conger''in düdük çaldığı karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Tunus, 58''inci dakikada Wahbi Khazri''nin attığı gol ile 1-0 öne geçti. Karşılaşmada başka gol olmayınca Tunus sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Fransa grubu 6 puan ve averajla lider, Tunus ise 4 puanla 3''üncü sırada tamamladı.

AVUSTRALYA KAZANARAK TURLADI

Grubun aynı saatte başlayan diğer karşılaşmasında ise Avustralya ile Danimarka, Al Janoub Stadı''nda karşılaştı. Karşılaşmayı Cezayir Futbol Federasyonu''ndan Mustapha Ghorbal yönetti. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmada Avustralya, 60''ıncı dakikada Mathew Leckie''nin ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Avustralya, Danimarka''yı 1-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından Avustralya grubu 6 puan ve averajla 2''nci, Danimarka ise 1 puanla son sırada bitirdi. (DHA)

(221130) -- AL RAYYAN, Nov. 30, 2022 (Xinhua) -- Ibrahima Konate of France vies with Wahbi Khazri of Tunisia during the Group D match at the 2022 FIFA World Cup at Education City Stadium in Al Rayyan, Qatar, Nov. 30, 2022. (Xinhua/Li Ga)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar