Fransa uzaya savunma sistemi kuracak

Fransa uzaya savunma sistemi kuracak
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu ay içinde yaptığı bir açıklamada uyduları korumaktan sorumlu bir uzay kuvveti kurmayı planladıklarını dile getirmişti. Macron’un bu konuda ne kadar ciddi olduğunu anlamak fazla zaman almadı.

Fransa uzaya savunma sistemi kuracak

Savunma Bakanı Florence Parly, uzay savunması için bütçeden 700 milyon dolarlık bir pay ayrılacağını belirtti. Uzay savunması için harcanan paranın 2025 itibarıyla 4.3 milyar avroyu geçmesi öngörülüyor. Söz konusu meblağ, Fransa’nın Syracuse adını taşıyan askeri iletişim uydularının iyileştirilmesi için kullanılacak.

Bu uyduların yönetimi, Fransız Donanması tarafından yürütülüyor. Donanma, yeni nesil uyduların tehlikeleri algılayabilecek kameralarla donatılmasını istiyor. Bir sonraki nesilde ise uydulara silahların ve lazerlerin eklenmesi planlanıyor.

"AMACIMIZ KENDİMİZİ SAVUNMAK"

Bakan Parly, stratejik nesneleri korumak adına yörüngeye mikro uydu toplulukları göndermeyi planladıklarını da dile getirdi. Kayıp uyduların yerine hızla yenilerinin koyulabilmesi de Fransa’nın hedefleri arasında bulunuyor. Le Point’in haberine göre, Fransa tüm bu planların 2030 itibarıyla hayata geçmesini planlıyor.

Fransa Savunma Bakanı, amaçlarının sadece düşman uydularını vurmak olmadığının altını çizdi. Parly, sözlerine şöyle devam etti: “Aktif savunma, saldırgan bir strateji değil. Kendimizi savunuyoruz. Eğer bir ülkenin düşmanca bir davranış içine girdiğini tespit edersek, buna yanıt verebileceğiz. Bu planımız Dış Uzay Anlaşması’na da aykırı değil.”

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar