Avrupa'nın kaderini belirleyecek gün: İşte son anket

Avrupa'nın kaderini belirleyecek gün: İşte son anket
Dünya Doğu Avrupa'da yaşanan savaşa kilitlenmişken, Fransa'da ülkeyi 5 yıl yönetecek cumhurbaşkanlığı seçimleri bugün gerçekleştirilecek. Emmanuel Macron ile sağcı lider Marine Le Pen arasındaki kıyasıya mücadele ise sürüyor. Son anket sonuçlarında mevcut cumhurbaşkanı Macron, rakibi Le Pen'in on puan önünde.

Fransa ve Avrupa''nın kaderini etkileyecek cumhurbaşkanlığı seçimleri bugün gerçekleştirecek. 48 milyon Fransız''ın sandığa gideceği seçimlerde ise iki aday öne çıkıyor. İkinci tura kalan seçimlerde mevcut cumhurbaşkanı Macron ile aşırı sağcı politikaları ile bilinen Le Pen karşı karşıya geliyor. Fransız seçmenin alacağı kararın sadece Fransa''yı değil, tüm Avrupa''yı etkileyeceğini belirten uzmanlar, Le Pen''in seçimleri kazanması halinde Avrupa''yı çok daha farklı bir 5 yıl beklediği görüşünde. 

Le Pen’in seçilmesi durumunda ise radikal değişiklikler yaşanacağı biliniyor. Başta Avrupa Birliği ve NATO olmak üzere ülke sınırlarını aşan etkiler yaratması kaçınılmaz. Sandığa gitme oranı ve ilk turdan üçüncü çıkan radikal sol eğilimli Boyun Eğmeyen Fransa’nın seçmenlerinin takınacağı tavır sonucu etkileme potansiyeline sahip. 

MACRON PUTİN İLE GÖRÜŞMEKTEN YANA

Seçimlerin ilk turundan birinci çıkan Macron, sonrasında İtalya, Almanya ve Fransa’dan bir grup gazeteciyle yaptığı söyleşide kabulünde hem seçimleri hem de Rusya’nın Ukrayna işgali konusunda sorulara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı ikinci turunda aşırı sağcı Le Pen’e karşı yarışan Macron, Rusya lideri Vladimir Putin ile görüşme trafiğinin sürmesi gerektiğini savundu ve Avrupa’nın bu sorumluluğu Türkiye, Hindistan ya da Çin’e bırakmaması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar