Flaş... Flaş... Ünlü tenisçi Djokovic turnuvada yok!

Flaş... Flaş... Ünlü tenisçi Djokovic turnuvada yok!
Avustralya Göç Bakanlığı'nın Sırp tenisçi Novak Djokovic'in vizesini tekrardan iptal ettiği öğrenildi. Kovid-19 salgınının, turnuvaya olan ilgiyi de azalttığı görülüyor.

Djokovic'in bu karara itiraz hakkı bulunuyor. Avukatlarının itirazın hafta sonu görüşülüp karar bağlanmasını isteyecekleri düşünülüyor.

Vize iptaliyle ilgili başka bir gelişme olmazsa tek erkekler dünya sıralamasının bir numarası Djokovic’in, Avustralya’dan sınır dışı edilmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Covid-19 aşısı olup olmadığını açıklamayan Djokovic, Melbourne'da yapılacak Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na tıbbi muafiyet kararıyla katılacağını bildirmişti.

Melbourne'a ulaştıktan sonra muafiyet kararı kabul edilmeyen ve ülkeye giriş vizesi iptal edilen Djokovic, mültecilerin tutulduğu otele gönderilmişti.

Avustralya Açık'ta 9, kariyerinde 20 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, vize iptaline itiraz ederek kararı federal mahkemeye taşımıştı.

Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesinde görülen davada, Djokovic haklı bulunmuş, Avustralya hükümetinin vize iptali kararı kaldırılmıştı.

"İNSAN HATASINDAN KAYNAKLANDI"

Vize başvuru için doldurduğu göçmenlik formunda Avustralya'ya gelmeden önce yurtdışına seyahat ettiğini belirtilmemesinin yanlış olduğunu kabul eden Djokovic, ancak kasıt bulunmadığını, bu durumun "insan hatası"ndan kaynaklandığını kaydetti.

Djokovic'in formlarda, Avustralya'ya uçuşundan 14 gün önce başka bir ülkeye seyahat edip etmediği sorusuna, gitmediği yönünde cevap verdiği ortaya çıkmıştı.

TURNUVAYA İLGİ AZ

Teniste, Avustralya'nın Melbourne kentinde tek kadın ve tek erkeklerde yüzlerce sporcunun ana tabloya girmek için yaklaşık bir haftadır mücadele verdiği kortlardaki seyirci sayısının yok denecek kadar az olduğu görülüyor.

Günlük Kovid-19 vaka sayılarının 100 binin üzerinde seyrettiği Avustralya'da her yıl eleme turlarında bile rekor sevilere ulaşan seyirci sayısının yerine bu sene hem kortlarda hem de turnuvanın yapıldığı tesislerde sessizlik hakim. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar