Flappy Bird'ün büyük başarısının ardından gelen yıkım: Flappy Bird neden kaldırıldı?

Flappy Bird'ün büyük başarısının ardından gelen yıkım: Flappy Bird neden kaldırıldı?
Bir zamanların en popüler oyunlarından biri olan Flappy Bird bütün mağazalardan kaldırıldı. Bu işlemin neden yapıldığı birçok kişi tarafından merak ediliyordu. Sosyal medyada tekrardan gündeme gelen olayın ardındaki sır açığa çıktı.

Flappy Bird adlı mobil oyunun yaratıcısı olan Nguyen Ha Dong'un, oyunun beklenmedik bir şekilde dünya çapında fenomen haline gelmesi ve bu fenomenliğin beraberinde getirdiği zorluklarla baş etmeye çalışması, ilginç bir hikayeye dönüştü.

mk-ck014b-flapp-p-20140211190239.jpg

Flappy Bird, düşük bütçeli ve basit bir mobil oyun olmasına rağmen, 2014 yılında büyük bir popülerlik kazandı. Dong'un oyunu, günde 50 bin dolardan fazla reklam geliri elde etmeye başladı.

Ancak, bu ani başarı, Dong'un yaşamını beklenmedik şekilde etkiledi. Öncelikle, Dong'un Flappy Bird'e dair hızlı yükselişi, diğer oyun geliştiricileri tarafından eleştirilere maruz kaldı. Ayrıca Dong, oyunun bağımlılık yapıcı olduğu iddiaları ve kullanıcıların oyun yüzünden yaşadığı olumsuz deneyimlerle karşılaştı.

1x-1.jpg

Dong, Flappy Bird'ün insanların sinir olmasına ve telefonlarını kırmasına kadar giden davranışlardan dolayı gözüne uyku girmediğini ve bu yüzden oyunu kaldırdığını açıkladı. Dong, Flappy Bird'ü yayından kaldırarak tekrar eskisi gibi basit bir yaşam sürmek istediğini belirtti. Şu anda, genellikle kameralardan uzak duran ve daha düşük profilli bir yaşam süren Dong'un, gelecekte Flappy Bird'in başarısını yakalayacak bir oyun geliştirme olasılığının düşük olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar