Fiyatların tırmanışı hileli gıdayı patlattı!

Fiyatların tırmanışı hileli gıdayı patlattı!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

20-03-24-01gun-page-0001-1.jpg

TZOB’DAN ‘GIDADA TAKLİT VE TAĞŞİŞ’ UYARISI

Tarım ve Orman Bakanlığı Başkanı Bayraktar, gıda fiyatlarının yükselmesiyle birlikte tüketicilerin daha ekonomik ürünlere yönlendiğini, bu durumu fırsat bilen bazı satıcıların ise gıda ürünlerinde hile ve sahtekarlığa başvurduğunu ifade ederek, bu tür suçlara yönelik verilecek cezaların caydırıcı olmasını talep etti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş konusunda uyarılarda bulunarak, bu durumun üreticiler için ekonomik kayıplara neden olduğunu ve ihracatı olumsuz etkilediğini vurguladı. Özellikle Ramazan ayının içinde bulunulan bu dönemde taklit ve tağşişli gıda ürünlerine karşı denetimlerin sıklaşması ve kesilen cezaların caydırıcı olması gerektiğini belirtti.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, gıda fiyatlarının yükselmesiyle tüketicilerin daha ucuz ürünlere yöneldiğine dikkat çekerek, bu durumu fırsat bilen bazı satıcıların gıda ürünlerinde hile ve sahtekarlığa başvurduğunu ifade etti. Bazı gıda ürünlerinin hem merdiven altında üretildiğini hem de taklit ve tağşişle sunulduğunu vurgulayan Bayraktar, bu durumun üreticiler için ekonomik kayıplara yol açtığını ve ihracatı olumsuz etkilediğini belirtti.

Özellikle sofralarda sıkça tüketilen zeytinyağı, tereyağı, bal ve peynir gibi ürünlerde taklit ve tağşişin sıkça görüldüğüne işaret eden Bayraktar, bu ürünlerde sıklıkla süt yağı haricinde başka yağların kullanıldığını, peynirlerde süt türlerinin karıştırıldığını, nişasta kullanımının yapıldığını, tereyağında bitkisel ve hayvansal yağlar ile gıda boyası ilavesinin gerçekleştirildiğini ve zeytinyağında farklı yağların katıldığını belirtti. Ayrıca, bal üretiminde şurupların katılması, kalitesiz balların karıştırılması ve düşük kaliteli ballara su katılması gibi yöntemlerin sıklıkla kullanıldığını da ifade etti.

Bayraktar, bu durumun tüketici sağlığına da olumsuz etki ettiğini belirterek, taklit ve tağşişli gıda ürünlerine karşı daha etkin denetimlerin ve caydırıcı cezaların uygulanmasının önemine vurgu yaptı.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar