Fırtına Zonguldak'ı yerle bir etti: Belediye başkanından korkutan açıklama

Fırtına Zonguldak'ı yerle bir etti: Belediye başkanından korkutan açıklama
Zonguldak ve çevresinde dün gece başlayan şiddetli sağanak yağış ve kuvvetli fırtına hayatı adeta felç etti. Zonguldak-Ereğli karayolunda üç ayrı noktada heyelan meydana geldi. Canlı yayına bağlanan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, felaketin boyutunu anlattı.

İl genelinde etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Kdz. Ereğli ilçesinde karaya oturan yük gemisinin mürettebatı tahliye edildi. Kamerun bandralı Pallada isimli yük gemisinde büyük hasar meydana geldi. Kdz. Ereğli ilçesindeki sahil ve ilçe merkezindeki dereler taşınca iş yerleri de zarar gördü. Kaldırımlardaki parke taşlar ve ağaçlar fırtınayla birlikte çevreye savruldu.

aw079897-01.jpg

HEYELANLAR OLUŞTU

Öte yandan Zonguldak-Ereğli karayolunda üç ayrı noktada meydana gelen heyelanlar uzun araç kuyrukları oluşmasına neden oldu. Bölge trafik ve jandarma ekipleri, güvenlik gerekçesiyle araçların geçişine izin vermezken, heyelanın meydana geldiği bölgelere acil olarak iş makinaları ve kamyonlar sevk edildi. Bazı noktalarda trafik neredeyse durma noktasına gelirken, bazı araçlar maddi hasarlı kazalara karıştı.

aw079897-02.jpg

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Yetkililer, yolun en kısa sürede temizlenerek trafiğe açılması için yoğun çaba harcıyor. Yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, yeni heyelanlar için de tedbirler alınmaya devam ediyor.aw079897-04.jpg

aw079897-04.jpg

Ilıksu Deresi de şiddetli yağışın ardından yükseldi. Yolla birleşen dere denize aktı. Vatandaşlar da tedbirlerini alarak derenin debisinin azalmasını bekledi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Habertürk yayına bağlanan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, felaketin boyutunu anlattı:

"Karadeniz Ereğli’de 25 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum, hayatımda böyle bir şey görmedim. Adeta denizle kara birleşti. Dereler taştı. Şehir merkezini su bastı. İşyerlerinin ve evlerin bodrumlarının tamamını su bastı. Sahildeki kafelerin hepsinin camları, yüksekliği 6 metreyi bulan dalgalarla kırıldı. Çok sayıda ağaç yıkıldı. Bazıları yollara devrilerek trafiği aksattı. Halkımızın ve belediyemizin büyük kaybı var"

"Kentin elektriği de tamamen kesilmiş durumda. Bu yüzden, su depolarının motorları da çalışmıyor. Su sıkıntısı da başlayabilir bir süre sonra. Ona göre önlem almaya çalışıyoruz ama enerji olmadığı için bir şey yapma şansımız yok. Bütün ekiplerimizle birlikte sahadayız"

aw079897-06.jpg

aw079897-07.jpg

aw079897-08.jpg

aw079908-01.jpg

aw079908-02.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar