Fırat Görgel kimdir? AKP Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Fırat Görgel kimdir, kaç yaşında, nereli?

Fırat Görgel kimdir? AKP Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Fırat Görgel kimdir, kaç yaşında, nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AKP'nin Kahramanmaraş Belediye Başkanı adayı olarak açıklanan Fırat Görgel’in özel ve siyasi hayatı herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, AKP Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Fırat Görgel kimdir? Fırat Görgel kaç yaşında, nereli? Fırat Görgel evli mi?

AKP Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Fırat Görgel kimdir?

Fırat Görgel, Kahramanmaraş'ın 5 Haziran 1982 tarihinde dünyaya geldi. Görgel, hem hukuk kariyeri hem de siyasi geçmişiyle dikkat çekiyor. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Görgel, 2004 yılında AKP üyesi olarak siyaset hayatına adım attı.

İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamlayan Görgel, hukuk eğitimine olan ilgisi nedeniyle 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak bu alandaki kariyerine başladı. Üniversite yıllarında çeşitli öğrenci kulüplerinde yöneticilik ve başkanlık görevlerini üstlenen Görgel, 2004 yılında fakültesinden başarıyla mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından 2005 yılında Kahramanmaraş Barosu'nda stajına başlayan Görgel, aynı yılın Aralık ayında stajını tamamladı ve 2006 yılı itibariyle Kahramanmaraş'ta serbest avukatlık yapmaya başladı.

Siyasi kariyerine 2004 yılında AKP üyesi olarak adım atan Görgel, 2006 yılından itibaren AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları'nda çeşitli görevlerde bulundu ve yönetim kurulu üyeliği ile yürütme kurulu üyeliği gibi önemli pozisyonlarda yer aldı. 2010 yılında AKP Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlenen Görgel, 2014 yılına kadar bu görevi uzun süre sürdürdü.

2014 yılında AKP Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığı görevine atanarak siyasi arenadaki etkinliğini artıran Görgel, 2015 yılında AK Parti Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanlığı'na getirildi. Bu görevin ardından 2020 yılında Kahramanmaraş İl Başkanlığı için aday olarak belirlenen Görgel, siyasetteki liderlik vasıfları ile dikkat çekti.

Görgel, evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar