Filmdi gerçek oldu: Maymunlar şehri istila etti!

Filmdi gerçek oldu: Maymunlar şehri istila etti!
Tayland'ın turistik Lopburi kentinde, yaklaşık 3 bin 500 maymunun kontrolü ele geçirmesiyle birlikte hayat adeta durma noktasına geldi. Bu sevimli görülen mayunlar, bazı ziyaretçiler tarafından ilgi çekici bulunsa da, şehirde birçok dükkanın kapanmasına neden oldu.

Tayland'ın eski önemli turizm ve ticaret merkezlerinden biri olan Lopburi kenti, yaklaşık 3 bin 500 maymun tarafından ele geçirilmiş durumda.

Bu maymun istilası nedeniyle bölgede yaşam durma noktasına gelmiş durumda. Maymunlar bazı ziyaretçiler tarafından sevimli bulunsa da, gerçek durum öyle değil.

65e17bbf352e4881-w1200xh675.webp

Lopburi, maymunlarla başı belada olan bir şehir olarak biliniyor. Şehirdeki bazı dükkanlar, maymunların neden olduğu sorunlar yüzünden kepenk kapattı.

Yerel yetkililer, şehrin tarihi mekanlarının dahi gezilemez bir hal aldığını belirtiyorlar. Bu nedenle, devletin bu soruna bir an önce çözüm bulması gerektiğini vurguluyorlar.

65e17bbf33ca2368-w1200xh675.jpg

Maymunlar, alışveriş merkezlerine girerek dükkanlara zarar veriyor ve insanların yiyeceklerini çalıyor. Bu durum, hem yerel esnafı hem de turistik faaliyetleri olumsuz etkiliyor.

BİZ KAFESTE MAYMUNLAR DIŞARIDA YAŞIYOR!

AFP'ye konuşan bir Lopburi sakini, "Biz kafeste yaşıyoruz ancak maymunlar dışarıda. Dışkıları her yerde, yağmur yağdığında kokuları dayanılmaz oluyor." ifadelerini kullandı.

65e17bbbc318e451-w1200xh675.webp

Öte yandan geçmiş yıllarda kentteki maymun popülasyonunu kontrol altında tutmak için uygulanan kısırlaştırma programına ara verilmesiyle birlikte sayıları 6 bine kadar çıktı.

Yetkililer, kısırlaştırma programına geri dönmek zorunda kaldı.

65e17bbf34686446-w1200xh675.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar