Filiz Gencan Akın kimdir? CHP Edirne Belediye Başkan adayı Filiz Gencan Akın kaç yaşında, nereli?

Filiz Gencan Akın kimdir? CHP Edirne Belediye Başkan adayı Filiz Gencan Akın kaç yaşında, nereli?
Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte partilerin belediye başkan adayları da belli olmaya başladı. CHP Edirne Belediye Başkan adayı Filiz Gencan Akın oldu. Peki Filiz Gencan Akın kimdir? CHP Edirne Belediye Başkan adayı Filiz Gencan Akın kaç yaşında, nereli?

Filiz Gencan Akın kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Edirne Belediye Başkan adayı Şükrü Civaroğlu sağlık sebepleri nedeniyle adaylıktan çekildi. Civaroğlu'nun çekilmesiyle birlikte CHP'nin yeni adayı Filiz Gencan Akın oldu. Peki Filiz Gencan Akın kimdir? CHP Edirne Belediye Başkan adayı Filiz Gencan Akın kaç yaşında, nereli?

FİLİZ GENCAN AKIN KİMDİR?

Filiz Gencan Akın, 1983 yılında Edirne'de doğdu. İlkokul eğitimini Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Ortaokul ve Lise eğitimini ise Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde aldı. Hukuk fakültesine 2003 yılında başlayan Akın, 2005 yılında 3 ay süreyle Berlin'de Almanca eğitimi aldıktan sonra eğitimine Goethe-Institut Türkiye’de devam etti. 2008 yılından itibaren Edirne'de avukatlık yapmaya başlayan Akın, 2017 yılından bu yana arabulucu olarak görev yapmaktadır. Akın, 2011 genel seçimlerinde Edirne Milletvekili Adayı olmuş ve 2019 yılı yerel seçimlerinde Edirne Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi.

Filiz Gencan Akın, 22 Şubat 2024 tarihi itibariyle CHP Edirne Belediye Başkan Adayı olarak belirlenmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar