Filistin'in yeni başbakanı belli oldu

Filistin'in yeni başbakanı belli oldu
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, geçtiğimiz ay görevinden istifa eden Filistin Başbakanı Muhammad İştiyye’nin yerine Muhammed Mustafa’yı atadı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ülkenin siyasi ve ekonomik geleceğine yön vermek üzere Muhammed Mustafa'yı yeni Başbakan olarak atadı.

Mustafa, uzun yıllar boyunca hem ulusal hem de uluslararası düzeyde çeşitli görevlerde bulunmuş deneyimli bir ekonomist ve siyasetçi.

Mustafa, 1954 doğumlu ve ilk eğitimini işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde almış bir isim. 1969 yılında ailesiyle birlikte Kuveyt'e göç etti ve burada lise eğitimini tamamladı. Daha sonra sırasıyla Bağdat Üniversitesi'nde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, George Washington Üniversitesi'nde işletme alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı.

Mustafa, akademik ve profesyonel kariyerine Dünya Bankası'nda devam etti ve Orta Doğu, Afrika ile Doğu Avrupa bölgelerinde önemli görevler üstlendi. Ayrıca Kuveyt ve Suudi Arabistan hükümetlerinde ekonomi danışmanlığı yaptı ve Oslo Anlaşmaları sonrası Filistin'e dönerek iletişim sektörünün kurulmasına katkı sağladı.

2005 yılında Filistin Devlet Başkanı tarafından ekonomik işlerden sorumlu danışman olarak atanan Mustafa, 2006-2013 yılları arasında Filistin Yatırım Fonu Başkanlığı görevini yürüttü. 2013 ve 2014 yıllarında iki hükümette ekonomik işlerden sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak hizmet verdi.

2014'te Gazze Şeridi'nin yeniden inşası için büyük çaba sarf eden Mustafa, Filistin Merkez Konseyi üyesi ve Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi'nin Ekonomi Dairesi Başkanı olarak da önemli roller üstlendi.

Bu atama, Filistin'de önemli bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Mustafa'nın zengin geçmişi ve çeşitli görevlerdeki başarıları, Filistin'in mevcut zorluklarıyla başa çıkma ve ülkenin geleceğine yön verme konusunda umut verici olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar