Filistin Sağlık Bakanı: İsrail hastaneleri imha eden bir savaş yürütüyor

Filistin Sağlık Bakanı: İsrail hastaneleri imha eden bir savaş yürütüyor
Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Nasır Hastanesi'ne yönelik saldırıları ve sağlık sistemi üzerindeki etkilerini eleştirerek, "İsrail, dünyanın gözü önünde hastaneleri imha eden bir savaş yürütüyor" dedi.

Keyle, Ramallah kentinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının 136. gününde hala devam ettiğini ve artık güvenli bir yerin kalmadığını vurguladı. Hastanelerde dahi İsrail'in saldırıları nedeniyle ölümlerin yaşandığını ifade etti.

Nasır Hastanesi'nde yaşananlar üzerinde durarak, İsrail'in saldırılarının jeneratörleri devre dışı bıraktığını ve birçok hastanın hayatını riske attığını belirtti. Ayrıca, hastanede yaşanan elektrik kesintisinin 8 hastanın ölümüne neden olduğunu aktardı.

Keyle, Nasır Hastanesi'nde sağlık personeline yapılan saldırıları da kınayarak, birçok personelin öldürüldüğünü ve yaralandığını ifade etti. Hastanede sadece 25 sağlık personelinin kaldığını ve onların da İsrail askerleri tarafından kuşatma altında olduğunu belirtti.

Gazze'deki sağlık sektörünün ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı çektiğine de dikkat çeken Keyle, uluslararası topluma Gazze'ye insani yardımın artırılması ve yaralıların yurt dışına tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Son olarak, Keyle, İsrail'in dünyanın gözü önünde hastaneleri imha ettiğini ve bu durumun uluslararası toplum tarafından durdurulması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar