Filistin paylaşımları sonrası Fazıl Say'ın Avrupa konserleri iptal edildi

Filistin paylaşımları sonrası Fazıl Say'ın Avrupa konserleri iptal edildi
İsrail ve Filistin arasında yaşanan olayların ardından iki tarafa da barış çağrısında bulunan ünlü piyanist Fazıl Say, yaptığı paylaşımlar nedeniyle İsviçre konserinin iptal edildiğini duyurdu.

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail vatandaşlarını hedef alan saldırılarıyla başlayan çatışmaların ardından Gazze'ye binlerce sivilin ölümüne yol açan ağır bir bombardıman başlatan İsrail, Batı dünyasında da ifade özgürlüğüne rahmet okutmuş durumda.

İki tarafta yaşanan sivil kayıpları lanetleyen paylaşımlar dahi "anti-semitizm" suçlaması ile karşı karşıya kalırken, yaşanan baskı ortamının son mağduru ise ünlü Türk piyanist Fazıl Say oldu.

Fazıl Say'ın İsviçe'de Migros sponsorluğunda vereceği dört konser, İsrail-Filistin çatışmasında, Say'ın sosyal medyada açıkladığı görüşler nedeniyle iptal edildi.

Fazıl Say sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; fikirleri nedeniyle konserlerinin iptal edildiğini belirterek "23 Ekim Zürih, 24 Ekim Bern, 25 Ekim Cenevre ve 26 Ekim Luzern konserlerinde Birmingham Orkestrası ile sahneye çıkamayacağını duyurdu.

Say, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

"Ortadoğu krizi sürecinde; toplam 3 tweet ve bir de konuşma yaptığım video yayınladım. Ben barıştan yanayım ve tüm açıklamaların da barış içindi. Ve her zaman iyiden, uzlaşıdan, güzel bir geleceğin beraber yaratılmasından yana oldum.

İsrail'e 24 yıldır giden biriyim. Hepimiz gibi terör olaylarından üzüntü duydum. bu dertli konuya, iki tarafı da anlamaya çalışan bir yaklaşımım olmuştur. Netanyahu'nun hiçbir geleceği olmayan savaş siyasetini, çok yanlış ve canice bulduğumu da yazdım. Ve son olarak; Erdoğan'ın bu konudaki yaklaşımını, her iki tarafa karşı da 'sağduyulu ve barışçıl' buldum, destekledim.

"AVRUPA'DA İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE GÜVEN DUYULUR DİYE BİLİRDİM"

Tüm bunlardan rahatsızlık duyulmasını, hatta konser iptaline dönüşmesini tuhaf karşılamakla beraber, benim açımdan yapacak bir şey yok. Dinlenmediğimiz, sesimizin duyulmadığı bir ortamdayız.

Ben Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven duyulur, karanlık ve anlayışsızlık yaşanmaz diye bilirdim. Bu rahatsız edici olay babında güvenim oldukça sarsıldı."

twit-3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar