Filenin Sultanları'nın hakkını verdi: Sırbistan'ın yıldızından haftalar sonra gelen Türkiye itirafı

Filenin Sultanları'nın hakkını verdi: Sırbistan'ın yıldızından haftalar sonra gelen Türkiye itirafı
Maja Ognjenovic, Japonya'da gerçekleştirilen 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nden sonra Türkiye hakkında bir itirafta bulundu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nun son maçında Belçika ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmayı 3-0 ile geçen Sultanlar, FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nın ardından Olimpiyat Elemeleri’ni de şampiyon olarak tamamladı.

Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası finalinde 3-2 yendiği Sırbistan’ın başarılı oyuncusu Maja Ognjenovic, Filenin Sultanları hakkında itirafta bulundu.

Takımının 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılım hakkı kazanmasında önemli rolü bulunan Ognjenovic, Türkiye için şunları söyledi:

"Zorlu bir milli takım sezonu yaşayacağımızı biliyorduk. Yazın başında odağımız VNL'di , maalesef finallere katılamadık, ancak anlayışla karşılayabileceğimiz nesnel sebepler vardı. Ardından Avrupa Şampiyonası vardı. Finale ulaşmamız, bu takımın kalitesi ve gücü hakkında çok şey söylüyor. Ne yazık ki finalde kaybettik, ancak bu bir başarısızlık olarak kabul edilemez çünkü şampiyonluğu bu unvana layık bir rakibe karşı kaybettik. Sadece birkaç gün sonra Olimpiyat elemeleri için bir turnuva daha vardı, belki de bu yılın en önemli turnuvasıydı."

VUCIC NE SÖYLEMİŞTİ

Sırbistan Cumhurbaşkanı Alexandar Vucic, takımı Avrupa Şampiyonası sonrası ülkesine döndüğünde onları makamında ağırlamış ve finalle ilgili şunları söylemişti:

"Sırbistan bayrağını kaldırdığınızda gurur duyduğumuz, o hoş gülümsemeyle mücadele ettiğiniz, Santarelli gibi olmadığınız ve diğerinin mağlubiyetine sevinmediğiniz için, her şey için sonsuz teşekkür ederiz. Tijana, onlar ne derse desin, senin o Vargas’tan daha iyi olduğunu hepimiz biliyoruz ve sen de ülkedeki herkesin şeyi düşündüğünü biliyorsun. Bu büyük şampiyonların özelliğidir; benim aptalca şakalarımdan birine gülümser ve vakitte da yeni bir turnuvaya hazırlanırlar. Çok sayıda altın kazandıktan sonra gümüş kazanmak bir yenilgi değildir. Bu yenilgi Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas’ın sevinmesi, sevindirilmesiydi. Onlara tebrikler fakat Paris’te işler farklı olacak.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar