Filenin Sultanları'ndan 1 saatlik antrenman maçı

Filenin Sultanları'ndan 1 saatlik antrenman maçı

Olimpiyat elemelerine Porto Riko maçı zaferi ile başladık. Filenin Sultanları için adeta bir antrenman maçıydı. Antrenman yaptıklarında sosyal medyaya poz verirler günün kazananları ya da manşeti kazananlar diye işte öyle bir maçtı. Toplam bir saat beş dakikada bitti.

Maça pasör çaprazı Vargas, smaçörler, Ebrar ve İlkin, orta oyuncularımız Eda ve Zehra, pasör Elif ve liberomuz Simge Aköz ile başladık. İlk set karşılıklı sayılar ile başladı. Bir ara 7-5 geriye düştük ama 10. sayıda öne geçtik. Onlarda ise skor yükünü 11 numaralı pasör çaprazları ve solak oyuncuları çekti. Onlar ile ayakta kalmaya çalıştılar. Maçın başında ilk yedi sayısının beşini bu oyuncu ile buldular.

Ondan sonra önce fark 2-3 sayıda sonra 5-6 sayıya çıktı. Sayı dağılımı vardı. Hemen herkes skor yaptı. Tek oyuncuya bağlı olmamak ve takım oyunu olması sevindiriciydi. Zehra ve Eda’nın bloklar, Edanın tek ayak, Zehra’nın kurşun paslara ortadan hücumları. Vargas ve Ebrar a zaman zaman İlkin de katıldı.

Çok iyi hücum varyasyonları yaptık. Pasörümüz Elif de buna ayak uydurdu. Eda tek ayağa koşarken top ya sol smaçöre ya da arkadan gelen Vargas a kalktı. Böylece bloklarını dağıttık. Set Zehra’nın duvarı ile bitti. 25-19

İkinci sette ilk set gibi karşılıklı sayılarla başladı. 3-3, 4-4 ve ne zaman Ebrar servise geçti dört ace üst üste aldı. Bir anda skor 8-4 oldu ondan sonra mola aldılar.

Bundan sonra kendilerini sıkmadan antrenman havasında bir maç oldu. Ebrar için ama antrenman değildi. Hırslı şekilde smaçlarına devam etti. Vargas da ara ara maç olduğunu hatırladı. Keyif alarak oynadılar. 17-12, 21- 14 oldu skorlar. Eda’nın tek ayak sayısı ile 23-15 oldu. Çok iyi blok yapıyoruz. Sayı almasak da topu yumuşatıyor dublaj yaparak sayıya dönüştürüyoruz. Bu seti de 25-16 aldık.

Son sete fırtına gibi başladık. Baştan arayı açtık 5-0. Burada pasörümüz Elif devreye girdi bir plase bir blok ile çorbada benim de tuzum olsun dedi. Sayı yapmasan da öyle güzel top dağıttı ki smaçörlerimizin işi kolaylaştı. Eda blok ile 8-0 skor.

Zehra yüzde 100 ile hücum yapıyor. Buna blokları da ekleyince skor çıkıyor. Aynı şekilde kaptan Eda. Orta oyuncularımız bence dünyanın en iyileri. Yıllarca bu yönden sıkıntımız yoktu. Vargas’ın gelmesi ile takım tamamlandı. Sadece Türk duvarı değil orta oyuncularımız, skor olarak da iyiler. 21- 12 ile maç neredeyse bitti. Ebrar 15 sayılık katkı verdi.

Onların iki acesi ile 21-14 oldu. Eda servise geçti. Etkili servislerini sonunda ace ile bitirdi. Kaptana yakıştı. İdeal yedimizden, yani Avrupa şampiyonu olduğumuz maçlardan farklı olarak Simge ve İlkin vardı. Belki Cansu da yoktu ama zaten Elif’i de sık kullanıyoruz.

Hedef maçlarımız var Brezilya ve Japonya. Herkesin hazır olması gerekiyor. Santarelli de iyi kullanıyor kadromuzu. Bu antrenman maçı gelecek hedef maçlar için iyi oldu. Tebrikler Sulatanlar…

Yazarın Diğer Yazıları