Filenin Efeleri aldığı oyunu verdi: Bu hikaye böyle bitmemeliydi

Filenin Efeleri 2023 CEV Erkekler Voleybol turnuvasına güçlü rakip Fransa ile başladı. Sonra Romanya, Yunanistan, Portekiz ve ev sahibi İsrail ile oynadık. 8 puan aldık. Fransa ya 3-0 yenildiğimiz de bile kaç sette önde götürdük sonlarda kırılma anlarında setleri ve maçı verdik.

Romanya ve Portekiz’i daha önce çok yendik ama bu sefer 3-2 yenildik. Hele Portekiz maçında 2-1 öndeyken üç maç sayısı kaçırdık. Yunanistan ve İsrail’i yendik. Üçer puan aldık. Fakat Portekiz maçını 3-1 alsaydık şimdi B grubu birincisi Slovenya ile karşılaşmayacaktık en azından son 16 da. Aslında turnuvaya gruplarda veda ettik gibi.

Fakat Slovenya maçında gruplardakinden daha konsantre idik. İlk iki seti neredeyse rahat aldık. Baştan sona önde götürdük. Moralleri bozuldu ve çok hata yaptılar. Bir setten fazlasını onlar verdi. Bir setten fazlasını da Adis aldı. Diğer oyunculara pek bir şey kalmadı gibi.

Oyun olarak gerçekten tıkır tıkır işliyordu. Orta oyuncularımızda iyiydi. Özellikle Bedirhan Bülbül. Arslan Ekşi yılların tecrübesi takımı iyi oynattı. Bloklarımız işledi. En azından topu yumuşattı. 2-0 öne geçtik artık çeyrek final için tek set kaldı. Bütün takım tıkır tıkır işlerken sadece Burutay Subaşı aksadı ve çok hata yaptı. Fakat o da diğer setlerde geri döndü diyebiliriz.

Üçüncü ve dördüncü setlerde panik yapması gerekenler onlardı ama rol bize geçti. Özellikle dördüncü sette çok hata yaptık onların ilk iki sette yaptığı gibi. Adis’in yanına bir skorer daha bulmamız ya da oluşturmamız gerekiyor.

Karşı takım 5 de 5 yaparak gelmiş ve son iki şampiyonanın ikincisi. 2019’da Sırbistan’a, geçen şampiyonada İtalya ya 3-2 kaybeden gümüş madalyalı takımı. Artık bizde üst düzey takımız. İyi yoldayız. Bunu 5. sette gösterdi. Avantaj dört topu değerlendiremedik. Çok iyi mücadele ettik. 11-10 önde iken maalesef seti 15-13 verdik. Seyredenler de oynayanlar da ah vah dedi. Böyle yenilgiler çok üzer ama aynı zamanda kamçılamalı.

Eğer bu maçı kazansaydık, çeyrek finalde Portekiz-Ukrayna galibi ile oynayacaktık. Yarı finali görürdük belki madalyayı…

Her şeye rağmen Efeler de Sultanların yolunda. Enseyi karartmak yok. İyi günler bekliyor. Biz Voleybol ülkesiyiz artık. Hem oyuncuları hem seyircileri bütün ülke. Tamam böyle bitmemeliydi ama dünyanın sonu değil. Kaybetmesini bilmeyen kazanamaz. Efeler sizlere güveniyoruz. Siz de yakında Türk Türkiye'yi sevinçten sokağa dökeceksiniz. Sevinçten…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları