Fenerbahçe'nin yeni transferlerinde göz ardı edilen detay: Tansu Sarı açıkladı

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinde göz ardı edilen detay: Tansu Sarı açıkladı
Tansu Sarı "Fenerbahçe'nin karnesi ve transferlere genel bakış" başlığıyla Fenerbahçe'yi değerlendirdi.

FENERBAHÇE'NİN KARNESİ VE TRANSFERLERE GENEL BAKIŞ

9 yıl aradan sonra 2023-2024 sezonunda mutlak şampiyon olmak isteyen Fenerbahçe; kadrosuna birçok önemli isim kattı... Inter'den Edin Dzeko; Ajax'tan Dusan Tadic; Feyenoord'tan Sebastian Szymanski; Strasbourg'tan Alexander Djiku; Udinese'den Rodrigo Becao; Glasgow Rangers'tan Ryan Kent; Manchester United'tan Fred Rodrigues; Marsilya'dan Cengiz Ünder; El Mokawloon takımından Mısırlı stoper Omar Fayed; Eyüpspor'dan Umut Nayir; Marsilya'dan Bartuğ Elmaz ve Sassuolo'dan Mert Müldür transfer edilirken; geçtiğimiz yıl kadroda bulunan İrfan Can Eğribayat; Miha Zajc ve Gustavo Henrique ile sözleşme uzatıldı...

Dinamo Zagreb'in kalecisi Dominik Livakovic; Leicester City'den Wilfred Ndidi ve Milan'dan Rade Krunic gibi isimlerin transfer edilme durumu da bulunurken; Flamengo'dan kiralandığı zaman sakat olduğu bilinen ve gönderileceğine kesin gözüyle bakılan stoper Gustavo Henrique'nin sözleşmesine "satın alma" maddesi koydurulup bonservisinin alınması şaşkınlık yarattı..

Fenerbahçe'de Diego Rossi; Attila Szalai; Joao Pedro; Enner Valencia; Armindo Bruma; Mbwana Samatta; Mergim Berisha; Dimitrios Pelkas; Tiago Çukur; Arda Güler ve Ertuğrul Çetin'le yollar ayrıldı....

Konferans Ligi maçlarında Moldova temsilcisi Zimbru'yu 5-0 ve 4-0'lık skorlarla mağlup eden Fenerbahçe'nin futbolu hakkında rakibin çok zayıf olması yüzünden fazla fikir sahibi olamadım ancak Gaziantep karşısında izlediğim Fenerbahçe'nin geçtiğimiz yıllardaki gibi savunmada kronik hatalar yapması; kaleye atılan şut isabet oranlarının düşük olması büyük sorun yaratacak gibi...

Bu kadar transfer yapılmasına rağmen sağ bekte hala Bright Osayi-Samuel'in; sol bekte de "Bulunmaz Hint kumaşı" Ferdi Kadıoğlu'nun oynatılması şaşkınlık verici..

Ajax'tan transfer edilen Dusan Tadic'in "oyun lideri" olması sebebiyle Fenerbahçe'ye büyük güç katacağını söyleyebilirim... Her ne kadar Gaziantep maçında penaltı vuruşunu kaçırsa da Dusan Tadic'in varlığı sarı-lacivertli takım için çok önemli...

Yine aynı şekilde Sebastian Szymanski'nin orta sahadaki çalışkanlığı ve Ryan Kent'in de isabetli ortaları; dönen topları tamamlaması da Fenerbahçe'nin hücum bölgesindeki bazı eksiklerini giderecek gibi gözüküyor..

Fenerbahçe'nin hücum hattındaki bir başka sıkıntısı ise transfer edilen Fred Rodrigues ve Cengiz Ünder sonrası Dusan Tadic; Sebastian Szymanski; İrfan Can Kahveci; Emre Mor; Luan Peres; Jayden Oosterwolde ve sözleşmesi dondurulan Lincoln Henrique gibi birçok sol ayaklı futbolcunun bulunması olacak..

Stoper bölgesine transfer edilen Alexander Djiku ve Rodrigo Becao benzer özelliklere sahip oyuncular.. Geçtiğimiz sezon izlediğim iki oyuncu da Fenerbahçe'nin stoperi değil... Zira rakibe gitmiyorlar; mücadele etmiyorlar; yaşanan pozisyonlarda olay mahalinde bulunmuyorlar; kaçak güreşiyorlar..

Özellikle Udinese'den alınan Rodrigo Becao "rakibe yaptığı asistlerle" çok gol yedirir... Ancak zaman zaman hücuma çıktığında attığı kafa golleri de var.... Nitekim bunu ilk Maribor maçında yaparak takımını 1-0 öne geçiren golü attı... Yenilen golde de Luan Peres ile birlikte rakibe gitmeyerek baş sorumlu oldu...

Fenerbahçe'nin Maribor sonrası Hollanda'nın Twente takımıyla eşleşmesine kesin gözüyle bakılıyor...

Alexander Djiku da zaman zaman atak başlatıyor ancak savunmada çok yetersiz gördüm.. Fransa'da geçtiğimiz sezonu alt sıralarda bitiren Strasbourg'un "kaptanını" neden gönderdiğini de sorgulamak lazım...

Kısa bir süre önce kadroya katılan Mısırlı stoper Omar Fayed'in 2 maçını izledim... Çok ağır... 4-0 kaybettikleri Senegal maçında rakibi Ibou Sane'ye kafayla asist yapıyor... Rakipleri onu çok kolay geçiyor.. Fenerbahçe'nin "gelecek vaat eden" değil; "hemen oynayabilecek" hazır futbolculara ihtiyacı var..

Sassuolo'dan transfer edilen sağ bek Mert Müldür'ün; Fenerbahçe'ye büyük katkı sağlayacağı kanısındayım... Oyuncunun kendi yeteneklerini zorlaması başarılı olma çıtasını arttıracaktır..

Geçtiğimiz sezonu Ümraniyespor'da geçiren golcü Umut Nayir de kanatlardan gelecek toplarda kafa ve ayaklarına hâkimiyetiyle her an Edin Dzeko ve Michy Batshuayi'yi tehdit edecek gibi gözüküyor..

Marsilya'dan gelen Galatasaray orijinli Bartuğ Elmaz da orta sahada kadroyu zorlayabilir ancak kiralık gönderilmesi de kuvvetli ihtimal...

Manchester United'tan transfer edilen Fred Rodrigues; eski takımında geçtiğimiz sezon 6 gol, 6 asistle mücadele etti.. Fenerbahçe'de bu performansların üzerine çıkması durumunda başarılı olmaması için hiçbir neden yok..

Marsilya'dan alınan Cengiz Ünder'e gerek var mıydı tartışılır.. İrfan Can Kahveci; Emre Mor; Bright Osayi-Samuel; Ferdi Kadıoğlu; Ryan Kent; Sebastian Szymanski ve Dusan Tadic gibi isimlerin de aynı bölgede oynayabileceğini düşünürsek; bu transferin "bir yerlerden" mi yaptırıldığını sorgulamak boynumuzun borcu...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç; geçtiğimiz günlerde yapılan Divan Toplantısı'nda "seçme saçmalamalarına" yine devam etti.. Kendisini "muhatap almayan" Eski Başkan Aziz Yıldırım'ı yine karşılıklı konuşmaya davet eden Ali Koç'un "Yalan ve tehditlere devam ediyorsunuz. Cesur görünümlü ancak cesur olmayan lidersiniz" deyip önce Aziz Yıldırım'ı eleştirdi; ardından da Aziz Yıldırım'a "yanlamaya" kalkarak Fenerbahçe Koleji'nin yapımı için 50 milyon dolar istediklerini; ancak Aziz Yıldırım'ın 3 milyon dolar verdiğini söyledi..

Açıkçası Türkiye'nin en zengini olan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un; Eski Başkan Aziz Yıldırım'dan "para dilenmesini" şaşkınlıkla karşıladım..

Başkan Ali Koç'un ayrıca Aziz Yıldırım yönetimlerinin en önemli isimlerinden olan ve kendisinden 20 yaş büyük Mithat Yenigün için "Postacı" ifadesini kullanması ve birkaç gün sonrasında "Maksadımı aştım" diyerek hatalı olduğunu kabul etmesi; ancak özür dilememesi ilginçti..

Başkan Ali Koç'un yine kendisini "muhatap almayan" Galatasaray Başkanı Dursun Özbek için "Hitabeti bozuk" ifadesini kullanarak bunu Galatasaray Yöneticisi Metin Öztürk'ün söylediğini ifade etmesi de garipti..

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e "Hitabeti bozuk" diyen Başkan Ali Koç; anlaşılan o ki aynaya hiç bakmıyor...

Zimbru ilk maçına 5 yıldızlı formayla çıkılması ve 1959 öncesi şampiyonlukların istenmesi konusuna da değinen Başkan Ali Koç'un "Bundan sonra yıldızsız formayla sahaya çıkacağız" ifadesi de "tornistan" konusunda uzman olduğunu kanıtlıyordu..

Fenerbahçe'de son günlerde yaşananları ve yeni transferleri kaleme aldım... Bu kadar yeni transfer için Teknik Direktör İsmail Kartal doğru adres mi bilemiyorum...

Ancak bildiğim o ki Başkan Ali Koç'un yapması gereken tek bir şey var..

Ne mi?

Konuşma yasağı getirmek...

Kime mi?

Tabii ki kendisine....

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar