Erden Timur'dan transfer dönemine damga: Sergio Ramos Galatasaray'a geliyor

Erden Timur'dan transfer dönemine damga: Sergio Ramos Galatasaray'a geliyor
Birçok kaynağın aktardığı bilgilere göre Sergio Ramos, Galatasaray'a gelmeye çok yakın. Oyuncu ile kulüp arasında görüşmeler sürüyor.

Trendyol Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, Başkanvekili Erden Timur önderliğinde yaptığı transferlerle çok konuşulmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda Sergio Ramos iddiaları ortaya atılmıştı. Uzun süredir transferde bir olgunlaşma yaşanmazken yeni bilgiler basına düştü.

İspanyol spor gazetesi Marca, Galatasaray'ın Ramos için teklif yaptığını yazdı.

Yakup Çınar'ın aktardığına göre Galatasaray, İspanyol futbolcu Sergio Ramos'a senelik 5.5 milyon eurodan 2 yıllık sözleşme teklifinde bulundu.

beIN Sports'un haberinde ise Sergio Ramos'un Galatasaray’dan 2+1 yıllık sözleşme, 5-6 Milyon euro maaş, 2.5 Milyon euro imza parası istediği yer aldı.

HAYIRLI OLSUN

Yerli birçok spor muhabiri ise "Sergio Ramos Galatasaray'a hayırlı olsun" yorumunda bulundu.

YILLARIN RAMOS'U

37 yaşındaki yıldız, geçtiğimiz sezon PSG formasıyla çıktığı 45 maçta 4 gol 1 asist kaydetti.

İspanyol stoper, 180 kez İspanya milli takım formasını giydi.

SERGIO RAMOS KİMDİR?

Sergio Ramos García 30 Mart 1986; Camas, Sevilla doğumlu stoper mevkiinde oynayan Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain takımında forma giyen İspanyol futbolcudur.

184 cm boyunda ve 82 kilo olan Sergio Ramos, Sağ ayağını kullanmaktadır.

2019'da The Guardian'ın "En İyi 100 Erkek Futbolcu" listesinde en iyi dördüncü stoper olarak yer aldı.

KARİYER HAYATI

Ramos, profesyonel futbol kariyerine Sevilla ile başladı.

Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan kimdir? Kaç yaşında, ne mezunu?

İlk olarak 1996 yılında takımın alt yapısına katıldı 2004 yılına kadar bu kategoride futbol hayatına devam etti. 2005 yılında ise ilk kez A takıma yükseldi ve takımı ile profesyonel sözleşme imzaladı. Takımı ile çıktığı ilk sezonda sadece 5 maçta forma şansı bulabildi.

2004-2005 sezonunda ise ligde 23 maça çıkıp 2 gol kaydetti. Toplamda ise takımı ile 39 maçta forma şansı buldu. Kendini göstermeyi başaran ve dikkatleri üzerine çeken Ramos, ligde yer alan takımlardan transfer teklifi alsa da tercihini Real Madrid’den yana kullandı ve 27 Milyon Euro karşılığında transfer oldu.

İlk sezonunda takımı ile toplamda 34 maça çıkarak büyük bir istikrar gösterdi ve takımda kendine her zaman yer bulacağını gösterdi. Sonraki sezonda da aynı şekilde istikrarı bozamadan yine 33 maça çıktı ve bu maçlarda 5 gol kaydetme başarısı gösterdi.

Sergio Ramos bu zamanlardan sonra takımın değişilmez oyuncuları arasında yer aldı. Hırçın futbolu sayesinde taraftarı arasında da en çok sahiplenen oyunculardan biri oldu. 2008-2009 sezonun sonunda takımı ile İspanya Süper Kupası’nı aldı.

2011 yılında bir kez daha, bu sefer ezeli rakibi Barcelona karşında finalde galip gelmesiyle kazandı ve bu onun 2. Süper Kupa sevinci oldu. 2013 Şampiyonlar Ligi finalinde son dakika da attığı gol ile maçı uzatmalara götürdü ve sonrasında takımın finalde kupayı kaldırmasında büyük etki sahibi oldu. 2017 yılı itibariyle 350 maça çıkıp, 48 kez fileleri havalandırdı.

16 Haziran 2021 tarihinde Real Madrid Ramos'un 17 Haziran 2021 saat 12.30'da resmi bir veda töreni ile takımdan ayrılacağını duyurmuştu.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Sergio Ramos, İspanya Milli Takımı ile ilk kez 2005 yılında tanıştı ve ilk maçını Sırbistan Karadağ karşısında oynadı. EURO 2008'de Almanya ile finale kaldı kalan İspanya kadrosunda yer aldı ve Ramos bu maçta 90 dakika görev aldı. İspanya'nın galip gelmesiyle kupa sevinci yaşadı. İspanya 2010 Dünya Kupası'nda Hollanda ile finale kaldı. Ramos bu maçta 120 dakika görev aldı. Maç 1-0 İspanya galibiyeti ile bitti ve 2010 Dünya Kupası'nı İspanya kazanmış oldu. 2012 yılında da Avrupa Şampiyonası'na katılan İspanya kadrosunda yer aldı ve finalde İtalya'yı 4-0 yenerek kupanın sahibi oldu. Takımı ile toplamda 124 maça çıktı ve bu maçlarda 10 gol atma başarısı gösterdi.

23 Şubat 2023 tarihinde milli takımı bıraktığını açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar