Fenerbahçe'nin yeni transferinde eski kulüp krizi: Para cezası ve yaptırım gelebilir

Fenerbahçe'nin yeni transferinde eski kulüp krizi: Para cezası ve yaptırım gelebilir
Partizan, Yam Madar'ın sözleşme fesih sürecinin tek taraflı olduğunu ve oyuncusunu her kim alırsa bonservis vermesi gerektiğini duyurdu. Kulüp aksi taktirde konuyu FIBA'ya taşıyacağını iletti.

CEMİLE BALCI-GÜNBOYU

Türk Hava Yolları EuroLeague’deki temsilcimiz Fenerbahçe Beko, dün Partizan’dan ayrılan 22 yaşındaki genç oyun kurucu Yam Madar’ı 2+1 yıllığına takıma kattığını açıklamıştı.

İsrailli oyuncu için Partizan kulübünden açıklama geldi.

Belgrad ekibi, oyuncunun sözleşme fesih sürecinin tek taraflı olduğu ve oyuncunun her kim alırsa bonservis vermesi gerektiğini söyledi.

Konuyu FIBA’ya taşıyacaklarını söyleyen kulüp, haklarını arayacaklarını söyledi.

Partizan’ın dava açması taktirinde FIBA kulübü haklı görürse, Madar para cezası ödemek zorunda veya farklı bir yaptırımla karşı karşıya kalabilir.

Fenerbahçe Beko, Yam Madar Transferini Bitirmek Üzere - Eurohoops

Siyah beyazlı ekibin Madar açıklaması şöyle:

“Partizan kulübü olarak Yam Madar isimli oyuncunun sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Kulübümüz, Yam Madar’ın sözleşmesindeki yükümlülüklerin yanı sıra oyuncuyu temsil eden CAA Ajansı’na karşı tüm yükümlülüklerini yerine getirmiştir. Bu durumda kulübümüz, en kısa süre içerisinde FIBA’ya gerekli başvuruları yaparak adalet arayışına başlayacaktır. Yam Madar’ın menajerlik şirketi CAA’dan gelen sözleşme feshine yönelik uyarı e-postası, kulüple daha önce hiçbir iletişimi olmayan bir adres tarafından ulaştırıldı. Kulübümüzün kullandığı Microsoft e-posta servisi, bu adresten gelen e-postayı “gereksiz” olarak tanımladı. Kulübümüz, bize gelen e-postanın “gereksiz” olarak nitelendirildiğine dair resmi kanıtlara sahiptir.

'MENAJERİ TARAFINDAN İKNA EDİLDİ'

Ayrıca oyuncu, kendisini Avrupa’da temsil eden ajansın değiştiğine dair kulübü ne yazılı, ne de sözlü olarak bilgilendirmemiştir. Kulübümüz, sorunu ilk kez Misko Raznatovic’in temsil ettiği yeni ajansla yaptığı toplantıda “gereksiz” olarak nitelendirilen e-postayı ve sözleşmenin olası bir şekilde feshedilebileceğini görünce öğrendi. Bu duruma dair en önemli konu, Yam Madar’a kulübümüzün tüm mevcut oyuncularıyla aynı anda ödeme yapmış olması ve ne kendisine, ne de kendisini temsil eden CAA’ya tek bir dolar bile maaş borcu olmamasıdır. Oyuncu, kontratında EuroLeague ekipleri için bir çıkış maddesinin olmamasından dolayı sözleşmesinin yeterince iyi olmadığı yönünde yeni menajeri tarafından ikna edildi. Buna karşın kulübümüz, 2021 senesinde oyuncunun yetiştirici kulübü Hapoel Tel Aviv’e gerekli tazminatı ödeyerek Yam Madar’la 1 yılı takım opsiyonlu olmak üzere 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştı.

'HAKKIMIZI SAVUNACAĞIZ'

Geçtiğimiz sezonun sonunda kulübümüz, oyuncunun kontratındaki şartları iyileştirerek yeni bir sözleşme imzalamayı planlıyordu. Buna karşın oyuncunun şu anki kontratının iki katı büyüklüğünde bir sözleşme istemesi ve bunun sonunda menajerlik şirketiyle ortak hareket ederek sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmesi, tüm planları değiştirdi. Bu durumun sonucunda kulübümüz, Misko Raznatovic’in sahibi olduğu ve 20 yıldan daha uzun süredir iş birliğini yürüttüğü Beobasket isimli menajerlik şirketiyle iş birliğini sonlandırma kararı almıştır. Öte yandan Fenerbahçe veya başka bir kulüp oyuncumuzla sözleşme imzalamak isterse teklifleri dinlemeye ve gerekli bonservis bedeli karşılığında oyuncuyu serbest bırakmaya hazırız. Bunun olmaması durumunda ise elimizdeki tüm yasal imkanlarla hakkımızı savunacağız.”

MENAJERDEN AÇIKLAMA

Madar'ın menajeri BeoBasket menajerliğin sahibi Misko Raznatovic, Partizan'ın açıklamalarına şu sözlerle yanıt verdi:

"Gerçekler aşağıdaki gibidir: Madar ve Partizan arasındaki sözleşmenin hazırlanmasına ya da yazılı iletişime katılmadım ve e-postaların spam klasörlerine düşüp düşmediği konusunda da herhangi bir bilgim yok. Benim görevim, oyuncunun serbest oyuncu olduğu Amerika’dan bildirildiğinde yeni bir sözleşme ayarlamaktı. ABA finallerinde daha büyük bir rol oynadığını düşünürsek Partizan’la devam etmenin mantıklı bir seçim olduğuna şüphe yok ve ona Zeljko Obradovic ile konuşmasını söyledim, Yam da bunu yaptı. İsrail’den geldi, bir görüşme yaptı ve kalmaya karar verdi.

Madar feshin iptal edilmesini ve eski sözleşmeye bağlı kalmayı kabul etti, ancak kulüp artık bunu istemedi ve Avrupa’ya veya NBA’e transferinden tazminat alabilmek için sözleşmenin uzatılmasında ısrar etti.

Birkaç gün süren ikna çabalarının ardından oyuncu sözleşmenin uzatılmasını kabul etti ve ben de 7 Temmuz Cuma günü saat 9:12’de gönderdiğim mesajla kulüpten ilk yıl için 75,000$’lık bir artış talep ettim. Bu da meşru ve çok mütevazı bir teklifti. Kulüpten 9:15’te Yam’ın büyük bir küstahlık yaptığını ve maaşında bir artış olmadığını belirten bir yanıt aldım.

Takip eden günlerde çok çirkin bir iletişim oldu, hafif tehditler vardı ve geri dönüşü yoktu. Hikayenin sonsözü ise Yam Madar’ın Partizan’da kalmak için ödemek istediğinden çok daha yüksek bir meblağ karşılığında yeni bir kulüple sözleşme imzalaması, dolayısıyla kulüp tarafında daha kültürlü bir davranış ve iyi niyet olmasıydı.

Partizan’a iki seçenek sunuldu: oyuncunun mevcut kontratını uzatmadan devam etmesi ya da ilk yıl için 75,000’lik bir artışa giderek kontratını uzatması. İşbirliğinin sona erdirilmesine gösterilen sert tepki, kulübün müzakerelerin uygunsuz bir şekilde yürütüldüğünün, bu işle ilgilenen kişinin eylemlerinin ve yapılan hataların farkında olduğunu göstermektedir. İşbirliğinin sona erdirilmesine gelince, elbette Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri olduğunu göz önünde bulundurarak bundan üzüntü duyuyorum, ancak profesyonelce çalışmak ve oyuncuların çıkarlarını korumak için ödenmesi gereken bedel buysa, bunu ödemeye hazırım.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar