Fenerbahçe'nin en büyük sorununu açıkladı: Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...

Fenerbahçe'nin en büyük sorununu açıkladı: Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...
Fenerbahçe ve Olympiakos bugün UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin çeyrek finalinde karşı karşıya geldi. Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı Fenerbahçe'nin en büyük sorununu açıkladı.

RAPOR İŞE YARAMADI

Başkan Ali Koç'un Bizans entrikalarıyla Suudi Arabistan'dan sonra Şanlıurfa'da da A takımıyla Galatasaray'ın karşısına çıkmaya korkan ve U19 takımıyla golü yedikten sonra sahadan çekilen Fenerbahçe bu kez Olympiacos deplasmanındaydı..

Stoper mevkiinde Rodrigo Becao ve Çağlar Söyüncü'ye formayı veren Teknik Direktör İsmail Kartal, sol bek pozisyonunda Ferdi Kadıoğlu'nun yerine Jayden Oosterwolde'yi değerlendirmiş; orta saha kurgusunu da Miha Zajc-Rade Krunic ve Sebastian Szymanski'den oluştururken; Fred Rodrigues'i yedek soyundurmuştu..

Maçın hemen başında Edin Dzeko'nun 2 cılız vuruşunu kalecileri Konstantinos Tzolakis zorlanmadan kurtarırken; bu pozisyonlar sonrası hemen golü yedik...

Georgios Masouras'ın presi sonrası topu uzaklaştırmaya çalışan Çağlar Söyüncü'nün pasında Rade Krunic kontrol edemeyince Konstantinos Fortounis'in yaklaşık 25 metreden vuruşu kalecimiz Dominik Livakovic'in solundan filelerimize gitti ve Olympiacos karşısında 1-0 yenik duruma düştük..

Yediğimiz golde her ne kadar Çağlar Söyüncü eleştirilse de adamını takip etmeyen ve Konstantinos Fortounas topa vururken hamle yapmayan Rade Krunic baş sorumlu olurken; Ali Koç ve saz arkadaşlarının bu bölgede alternatifi olmayan Miguel Crespo'yu neden gönderdikleri de çok tartışılması gereken bir konu..

Fred Rodrigues'in olduğu bir yerde de Rade Krunic ve Miha Zajc ikilisiyle başlamak da adeta bir cinayet olsa gerek..

Ev sahibi Olympiacos'ta Portekiz asıllı Angolalı stoper David Carmo'nun kafa vuruşunu kalecimiz Dominik Livakovic kornere çelerken; ardından hemen 2'nci golü de kalemizde gördük..

Sol tarafta topu alan ve ilk golü atan Konstantinos Fortounis'in içeri gönderdiği topta Çağlar Söyüncü ofsaytı bozunca sol çaprazdan sağ ayağıyla vuran Stevan Jovetic'in vuruşu kalecimiz Dominik Livakovic'in ellerinden sekerek filelerimize gidince bir anda 2-0 geriye düştük..

Golden sonra geliştirdiğimiz pozisyonlarda İrfan Can Kahveci'nin serbest vuruşu az farkla auta giderken Rade Krunic'in vuruşunu kalecileri Konstantinos Tzolakis kurtardı..

İlk yarının sonlarında sakatlanan sol bekimiz Jayden Oosterwolde'nin yerine Ferdi Kadıoğlu oyuna giderken soyunma odasına 2-0 geride gittik..

İkinci yarının hemen başında Olympiacos Rade Krunic'in hatasında Ayoub El Kaabi ve Georgios Masouras'la 2 pozisyondan yararlanamazken kalecimiz Dominik Livakovic üzerine gelen vuruşları karşılamayı bildi..

Yunan temsilcisi yine bizim hatamızdan 3'üncü golü buldu.. Bright Osayi Samuel ile başlayan ve Rade Krunic ile Miha Zajc'ın devam ettirdiği hatalar zincirinde topu kapan Santiago Hezze'nin pasında Ayoub El Kaabi ile verkaç yapan Chiquinho Silva sağ çaprazdan kalecimiz Dominik Livakovic'i avlayınca bir anda 3-0 geriye düştük..

3 günlük raporu sona eren Teknik Direktörümüz İsmail Kartal; İsmail Yüksek ve Fred Rodrigues'i oyuna alarak Miha Zajc ile Rade Krunic'i kenara alırken; Bright Osayi-Samuel ve Sebastian Szymanski'nin vuruşlarını kalecileri Konstantinos Tzolakis kurtardı..

Geliştirdiğimiz atakta stoperleri Panagiotis Retsos, Bright Osayi-Samuel'e ceza sahası içinde diziyle dokununca İsviçreli hakem Sandro Scharer "PENALTI" dedi... Dusan Tadic skoru 3-1'e getirdi..

Ev sahibi Olympiacos'ta David Carmo'nun kafa vuruşu kalecimiz Dominik Livakovic'te kalırken; Dusan Tadic'le başlayan atağımızda Ferdi Kadıoğlu'nun sol taraftan ortasına rakibimizin sol beki Francisco Ortega ıska geçince Sebastian Szymanski'nin sağ tarafa bıraktığı topu filelere gönderen İrfan Can Kahveci durumu 3-2 yaptı...

Fred Rodrigues'in vuruşu kalecileri Konstantinos Tzolakis'te kalırken, kalan dakikalarda başka gol gelmeyince 3-2 kaybettik..

Teknik Direktör İsmail Kartal rakibi hiç analiz etmemiş..

Maçtan 2 gün önce yazdığım gibi Konstantinos Fortounis, Georgios Masouras, Stevan Jovetic ve Chiquinho Silva'ya önlem alamayınca karşılaşmayı kaybettik..

Penaltıya sebebiyet veren rakibimizin stoperi Panagiotis Retsos'un cezalı duruma düşmesi İstanbul'daki rövanş maçı için avantajımız olabilir..

Takımımızın en etkili oyuncusu olması beklenen Dusan Tadic; rakibin savruk sağ beki Rodinei de Almeida karşısında futbol olarak sahaya hiçbir şey koyamadı..

Böylesine önemli bir maçta savunmayı önde tutmamız gerekirken Rade Krunic ve Miha Zajc ile neden başlarız ve İsmail Yüksek ile Fred Rodrigues'i neden kullanmayız anlaşılır gibi değil..

Daha Miguel Crespo'yu takımdan göndermemizi hiç saymıyorum bile..

Rakibimizin ön liberoları Chiquinho Silva ve Santiago Hezze muhteşem...

Bizim de bu bölgeye iyi oyuncular bulmamız lâzım..

Rövanşı alabilir miyiz?

Çok zor ancak Kayahan'ın şarkısında söylediği gibi

"NEDEN OLMASIN?"

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar