Fenerbahçe’de sürpriz teknik direktör adayı...

Fenerbahçe’de sürpriz teknik direktör adayı...
Süper Lig'de sezona Vitor Pereira yönetiminde başlayan Fenerbahçe, Portekizli teknik adamla beklediği sonuçları alamadı ve Vitor Pereira'nın 2. dönemi de hüsranla sona erdi. Pereira'nın ardından uzun süren teknik direktör arayışlarının ardından sarı-lacivertli ekipte istenen çalıştırıcılarla anlaşılamadı ve takımın başına geçici olarak İsmail Kartal geçti. Gelecek sezon için teknik direktör arayışlarına devam eden Fenerbahçe'de sürpriz bir aday ortaya çıktı.

Fenerbahçe, yeni sezona şampiyonluk hedefiyle başlamıştı. Geçtiğimiz sezonun sonunda Emre Belözoğlu ile yollarını ayıran Fenerbahçe''de yeni teknik direktör Vitor Pereira oldu. Portekizli çalıştırıcı ile yeni sezona umutlu başlayan sarı-lacivertliler, Pereira yönetiminde inişli çıkışlı bir performans sergiledi. Bu süreçte UEFA Avrupa Ligi''nden de elenen Fenerbahçe''de Vitor Pereira, oyuncu tercihleri ve formasyonuyla eleştirildi.

Taraftarla da arası açılan Vitor Pereira, 17. haftada oynanan Beşiktaş derbisinin ardından görevden alındı. Pereira''nın ardından teknik direktör arayışlarına başlayan sarı-lacivertliler, bir süre hocasız kaldı. Bu süreçte Joachim Löw ve Jorge Jesus ile görüşmelerde bulunan Ali Koç, iki teknik direktörden de sonuç alamadı. Ancak Alman hoca Joachim Löw ile yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiği ve sezon sonunda yeniden masaya oturulacağı öğrenildi.

BU HAFTA GÖRÜŞME YAPILMASI BEKLENİYOR! 

Joachim Löw ile anlaşmalarda belli bir noktaya gelen Fenerbahçe''de Alman hocanın yardımcılığını da İsmail Kartal''ın yapacağı iddia edilmişti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, İngiltere Premier Lig''den gelen bir haberle verdiği kararda değişikliğe gitti. Akşam''ın haberine göre; Joachim Löw ile anlaşmaya varmışken İngiltere''den gelen bir haber her şeyi değiştirdi.

Marcelo Bielsa''nın Leeds United''dan gönderilmesinin ardından başkan Ali Koç, tecrübeli hoca için devreye girdi. Löw ve Jorge Jesus için bastıran sarı-lacivertlilerde Bielsa, 1 numaralı hedef haline gelirken, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç''un tecrübeli teknik direktörle bu hafta içinde bir görüşme yapması bekleniyor.

"KALİBRE OLARAK ONUN SEVİYESİNDEKİLERE BAKIYORUZ"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç geçtiğimiz haziran ayında, Arjantinli teknik adam Marcelo Bielsa''ya ilişkin, "Bielsa çok ifade edilen hoca fakat kendisiyle henüz bir temas olmadı. Kalibre olarak onun seviyesindekilere bakıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

LEEDS UNİTED''I PREMİER LİG''E ÇIKARDI

16 yıllık Premier Lig hasretine geçtiğimiz sezon Bielsa ile son veren Leeds United, ligde 26. hafta sonunda 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 13 mağlubiyetle topladığı 23 puanla 16. sırada yer alıyor.

Leeds son olarak dün sahasında oynadığı Tottenham''a 4-0 mağlup olmuştu. Teknik direktörlük kariyerine ülkesinin takımlarından Newell''s Old Boys''un ikinci takımında başlayan Bielsa, Ajantin ve Şili Milli Takımları''nın yanı sıra Athletic Bilbao, Marsilya, Lazio ve Lille gibi kulüp takımlarını da çalıştırdı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar