Fenerbahçe ilk yenilgisini aldı

Fenerbahçe ilk yenilgisini aldı
Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe, Eskişehir'de oynanan maçta Konyaspor'a 1-0 mağlup olarak bu sezon ligdeki ilk yenilgisini aldı.

Fenerbahçe, Süper Lig''in 4. haftasında Konyaspor''a konuk oldu.

Konyaspor''un stat zeminindeki problem sebebiyle Eskişehir Yeni Stadı''nda oynanan karşılaşmayı Konyaspor 1-0 kazandı. Yeşil-beyazlılara galibiyeti getiren golü 66. dakikada Muhammet Demir kaydetti.

Fenerbahçe''de Enner Valencia 22. dakikada doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Konyaspor''da ise Adil Demirbağ 54. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Bu sonucun ardından bu sezon ligdeki ilk mağlubiyetini alan Fenerbahçe 7 puanda kaldı, Konyaspor ise 8 puana yükseldi.

Süper Lig''in 5. haftasında Fenerbahçe sahasında Kayserispor ile karşılaşacak, Konyaspor ise Giresunspor''a konuk olacak.

JORGE JESUS: KIRMIZI KART ORGANİZASYONUMUZU KAYBETMEMİZE NEDEN OLDU

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, 1-0 kaybedilen Konyaspor maçı sonrası konuştu.

İşte Jesus''un açıklamaları;

''''İlk defa istediklerimizi uygulayamadığımız bir maç oldu. İyi bir maç çıkaramadık. Valencia''nın kırmızı kartı saha içi organizasyonumuzu kaybetmemize neden oldu. Değişikliklerle dengeyi sağladık. Önceki maçlarda ofanstaki dinamikliği gösteremedik.''''
 
''''Takımımın ön bölgedeki organizasyonunu beğenmedim. Çok fazla pozisyon olan bir maç değildi. Rakibimiz de çok fazla pozisyona giremedi. 1 kişi de eksik olsak daha iyi performans göstermemiz gerekirdi.''''

MAÇTAN DAKİKALAR

15. dakikada Bytyqi''nin sol kanattan ceza sahasına gönderdiği meşin yuvarlağı Muhammet Demir iyi kontrol edemedi ve top auta çıktı.

19. dakikada ceza sahası içerisinde kafayla vuruş yapan Rahmanovic, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadı.

22. dakikada Enner Valencia, rakibe yaptığı hareketten dolayı direkt kırımızı kart gördü. Fenerbahçe, karşılaşmaya 10 kişi devam ediyor.

33. dakikada sol kanattan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Bytyqi''nin şutunda meşin yuvarlak Altay''da kaldı.

43. dakikada Robert Muriç''in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topu, Ferdi kornere gönderdi.

45'' İkinci yarı başladı

46'' Fenerbahçe''de ikinci yarıya başlarken Emre Mor-İrfan Can Kahveci değişikliği gerçekleşti.

46'' Sarı-Lacivertli takımda Lincoln''ün yerine de oyuna Osayi Samuel dahil oldu.

54'' KIRMIZI KART! Konyaspor''da Adil, Osayi Samuel''e yaptığı müdahalenin ardından maçın hakemi Arda Kardeşler ikinci sarı kartını gösterdi ve 24 yaşındaki savunma oyuncusu kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

66'' GOL! Konyaspor Muhammet Demir''le 1-0 öne geçti.

70'' Konyaspor''da kaleyi cepheden gören noktadan Amir Hadziahmetovic şutunu çekti, top ofsayt pozisyonunda olan Muhammet''e çarparak filelerle buluştu. Ancak yardımcı hakem bayrağını havaya kaldırdı, pozisyon ofsayt gerekçesi ile gol değeri kazanmadı.

75'' Fenerbahçe bu dakikalarda beraberlik golü için Konyaspor yarı alanında boşluk arıyor.

83'' Konyaspor hızlı hücumda Muhammet ve Bytyqi ile rakip kaleye etkili gelmek istedi. Bytyqi ceza sahasına girmeden sol çaprazdan direkt kaleyi düşündü top kaleci Altay''da kaldı.

 89'' Calvo maçın hakemi Arda Kardeşler''e itirazdan sarı kart gördü.

Stat: Eskişehir Yeni
Hakemler: Arda Kardeşler, Cevdet Kömürcüoğlu, Serkan Ok

Konyaspor: İbrahim Sehic, Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Francisco Javier Calvo Quesada, Guilherme Haubert Sitya, Amir Hadziahmetovic, Robert Muric, Soner Dikmen, Amar Rahmanovic, Zymer Bytyqi, Muhammet Demir
Yedekler: Erhan Erentürk, Karahan Yasir Subaşı, Uğurcan Yazğılı, Domagoj Pavicic, Kahraman Demirtaş, Endri Çekici, Ucheuchukwu Mubiru İkpeazu, Mehmet Ali Büyüksayar, Bruno Lourenço Paz, Cebrail Kareyel
Teknik Direktör: İlhan Palut

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Mauricio Lemos (Serdar Dursun dk. 31), Attila Szalai, Luan Peres Petroni, Ferdi Kadıoğlu, Willian Souza Arao, Miha Zajc, Lincoln Henrique, Emre Mor, Diego Martin Rossi, Enner Valencia
Yedekler: Osman Ertuğrul Çetin, Gustavo Henrique Vernes, Ezgjan Alioski, Mert Hakan Yandaş, Arda Güler, İrfan Can Kahveci, Joao Pedro Galvao, Osayi Samuel, Crespo Da Silva
Teknik Direktör: Jorge Jesus

Kırmızı Kart: Enner Valencia (dk. 22) (Fenerbahçe)
Sarı Kart: Adil Demirbağ (Konyaspor)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar