Fenerbahçe-Galatasaray arasında 1959 savaşı: Ali Koç, Dursun Özbek'e hodri meydan dedi

Fenerbahçe-Galatasaray arasında 1959 savaşı: Ali Koç, Dursun Özbek'e hodri meydan dedi
İki ezeli rakip arasında, TFF'nin 1959 kararı sonrasında tartışma yaşanıyor. Fenerbahçe, Dursun Özbek'i canlı yayına çağırdı.

SERPİL DEMİR-GÜNBOYU

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF), Fenerbahçe’nin uzun bir süredir talep ettiği üzere 1959 öncesi şampiyonluklar için bir komisyon kurup üzerine çalışacaklarını açıklamıştı.

Mehmet Büyükekşi’nin bu açıklamaları sonrası Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, şunları söylemişti:

"1959 öncesi şampiyonluklar için kurulun komisyon hakkında söyleyecek bir şey yok. İflas etmiş tüccar örneği ile cevap verdi. İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırır ve eski alacağı var mı diye bakar... Son derece benzeşiyor. Olay çok net ve tartışmaya kapalı. 1959'dan itibaren deplasmanlı Türkiye Şampiyonası başlamış. 2001-2002'de '5 şampiyonluğa 1 yıldız' kararını TFF almış. Kurumlarda süreklilik esastır. Bu kararı Galatasaray değil, TFF aldı. Beşiktaş'ın iki sezonla ilgili başvurusu olmuş, iki şampiyonluk hakkı verilmiş. Kararlar verilmiş. 20 sene sonra bazı arkadaşların aklına bu geliyor! 20 senedir neredeydiniz? Kimse bu kararı değiştirme işien girmesin. TFF'nin kararı hukuksuz ve kendini inkar eden bir karar. Konuyla ilgili Tahkim'e gideceğiz. Bazı arkadaşlar futbolu saha dışına çıkarmakta son derece mahirler. M.Ö kaç şampiyonluk vardı? Türk futboluna 5 kuruşluk fayda getirmeyecek konuyu, gündeme koyduk. 3-5 sene de bunu tartışırız. Finansal krizi, Türk futbolundaki başarısızlıkları konuşan yok. Nedir? M.Ö şampiyonluklarım nerede?"

FENERBAHÇE TALEBİNİ YİNELEDİ

Fenerbahçe Spor Kulübü yaptığı açıklamasında, geçmişte yaptığı canlı yayın çağrısını yineledi.

Sarı lacivertli ekip, Galatasaray için şunları söyledi:

"Günlerdir arka arkaya yaptıkları açıklamaları ve son olarak bugün basına yansıyan söylemleri üzerine; Kulübümüzün 1959 öncesi şampiyonluklarını kendisine gündem belirleyen GS Başkanı Sn. Özbek'e 2021 yılında yaptığımız daveti hatırlatıyor;
Kendilerini ya da görevlendirecekleri isimleri istedikleri mecrada tüm gerçekleri konuşmaya davet ediyoruz!"

fenero.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar