Fenerbahçe Beko, Yunanistan'da tarih yazdı! Olympiacos'u parkeye gömdü

Fenerbahçe Beko, Yunanistan'da tarih yazdı! Olympiacos'u parkeye gömdü
Fenerbahçe Beko, Euroleague'de play-off eşleşmesinin 2. karşılaşmasında Olympiakos deplasmanına çıktı. Karşılaşmanın büyük bir bölümünü geriden takip eden sarı-lacivertliler, karşılaşmanın sonunda oynadığı güzel basketbol ile seride durumu 1-1'e getirdi ve ev sahibi avantajını kazanmayı başardı.

Gülsüm Hülya Sundu / Günboyu 

THY Avrupa Ligi''nin çeyrek final serisi eşleşmelerinde, evinde oynadığı son 20 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan Yunanistan temsilcisi Olympiakos, Fenerbahçe Beko''yu ağırladı. İlk mücadeleyi 11 sayı farkla kazanan Yunan temsilcisi, ikinci maça da hızlı başladı. Karşılaşmaya 10-1''lik üstünlükle başlayan Olympiakos, ilk çeyreği 24-10 tamamlarken, sarı-lacivertlilerden ilk reaksiyon ikinci çeyrekte geldi. 

KRİTİK DAKİKALARDA HATA YAPMAYAN KAZANDI

Edwards''ın bulduğu isabetler ile 8 sayılık bir seri yakalayan Fenerbahçe Beko, devrenin geri kalanında da istediği oyunu parkeye yansıtarak, farkı 3 sayıya indirdi ve soyunma odasına 37-34 geride gitti. 

Üçüncü çeyrekte de zaman zaman düşüşler yaşayan Fenerbahçe Beko, gösterdiği direnç ile maçın kopmasına izin vermedi. Son çeyreğe 56-51''lik skorla geride giren Türk temsilcisi, karşılaşmanın karar setine ise çok hızlı başladı.  Motley ve Guduric''in basketleriyle rakibini yakalayan Fenerbahçe Beko, Hayes-Davis''in 32. dakikadaki üçlüğüyle karşılaşmada ilk kez öne geçti ve momentumu kendi lehine çevirmeyi başardı. 

FİNAL FOUR''A İKİ MAÇ UZAKLIKTA

Son dakikalarda iki takım arasında skor üstünlüğü el değiştirirken, daha az hata yapan Fenerbahçe Beko 82-78''lik skorla Olympiakos''u yenerek seride durumu 1-1''e getirdi. Toplamda 3 karşılaşmadan galip ayrılan takımın final-four biletini kazanacağı eşleşmede sıradaki 2 maç, Fenerbahçe Beko''nun ev sahipliğinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu''nda oynanacak. 

Kapalı gişe oynanması beklenen iki mücadelede de sarı-lacivertlilerin hata yapmaması halinde, Fenerbahçe, bir yıllık aranın ardından yeniden Euroleague''de final-four görecek ve Litvanya''nın Kaunas şehrinde oynanacak dörtlü finallere katılma hakkı elde edecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar