Fenerbahçe Alagöz, Euroleague Women'da finale yükseldi!

Fenerbahçe Alagöz, Euroleague Women'da finale yükseldi!
Fenerbahçe Alagöz Holding, Çekya'da düzenlenen EuroLeague Women'da final-four aşamasının ilk mücadelesinde İtalyan takımı Famila Schio ile karşı karşıya geldi. Parkeden 77-70 galip ayrılan sarı-lacivertliler 5. kez Euroleague finali oynamaya hak kazandı.

Fenerbahçe Alagöz Holding, Avrupa''nın kulüpler düzeyinde en prestijli basketbol organizasyonu olan EuroLeague Women''da final-four için sahne aldı. 

Famila Schio ile karşılaşan sarı-lacivertliler, rakibini 77-70 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Fenerbahçe, pazar günü saat 21.00''de final karşılaşmasına çıkacak.

5. KEZ FİNALE YÜKSELDİ

Alınan sonucun ardından tarihinde 9. kez Final Four''da mücadele eden Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, organizasyonda daha önce 4 kez final oynarken, 2 kez üçüncü, 2 kez de dördüncü olmuştu.


Sarı-lacivertli ekip, Euroleague tarihinde 21 kez karşılaştığı Famila Schio''yu 16 maçta mağlup etme başarısı gösterirken, daha önce 4 kez yükseldiği final aşamasında ise bir galibiyet almayı başaramamış ve kupayı müzesine götürememişti. Sarı lacivertli takımın en büyük hedefi, pazar günü oynanacak mücadeleden galibiyetle ayrılacak Erkek basketbol takımının ardından kadın basketbol takımının da Euroleague şampiyonluğu elde etmesini sağlamak. 

ANADOLU EFES''TEN TEBRİK MESAJI

Fenerbahçe''nin yakaladığı final başarısının ardından, Euroleague''de son 2 yılın şampiyonu olmasına rağmen bu yıl play-off aşamasına kalamayan Anadolu Efes, sosyal medya hesabından tebrik mesajı yayınladı. Anadolu Efes, geçtiğimiz yıl Rusya kulüplerinin organizasyondaki geçmiş maçlarının tamamen silinmesine yönelik oy kullanarak Fenerbahçe''yi play-off dışında bırakmış ve iki kulüp arasında başkanlar düzeyinde bir gerginlik ortaya çıkmıştı. 

Bu yıl ise Fenerbahçe Beko evinde Anadolu Efes''i mağlup ederek son iki yılın şampiyonunu play-off dışında bıraktı.



 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar