Fatih Terim Vurgunu hakkında DenizBank'tan flaş duyuru: Fatih Terim ve Seçil Erzan arasındaki ilişkiyi açıkladı

Fatih Terim Vurgunu hakkında DenizBank'tan flaş duyuru: Fatih Terim ve Seçil Erzan arasındaki ilişkiyi açıkladı
Deneyimli gazeteci Fatih Altaylı, ‘Fatih Terim Fonu’ vurgunu olarak bilinen dolandırıcılık olayında bankanın Fatih Terim ve Seçil Erzan için söylediklerini aktardı.

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

Futbol dünyasından birçok ismin dolandırıldığı ‘Fatih Terim Fonu’ vurgunu olarak bilinen dolandırıcılık olayında yeni bir bilgi geldi.

Fatih Altaylı''nın edindiği bilgiye göre, bankadan açıklama yapıldı.

Altaylı’nın aktardığı bilgiler şöyle:

''''Seçil Erzan, bankamızın şube müdürüdür ama kurduğu iddia edilen fon bankaya ait değildir, paralar bankamıza yatırılmamıştır ve yüksek getiri vadeden Seçil Erzan’a verilmiştir.

Seçil Erzan ile Terim arasında yakın bir dostluk ilişkisi vardır, Terim, bazen Erzan’ın Bozcaada’daki evinde misafir olarak kalmaktadır.

Futbol camiasındaki ünlü isimler de buraya Terim’in varlığına güvenerek para koymaktadır; ama bu bir bankacılık işi değil, bir saadet zinciridir ve yüksek getiri vaadiyle bu kişilerin kandırılmasının bankamız ile bir ilişkisi yoktur.

Bankanın kayıtlarında görünmeyen bu paraları ödemesi halinde banka sorumluları suç işlemiş olacaktır, bu yüzden de bu paraların ödenmesi mümkün değildir.''''

resim-2023-05-05-195850363.png

dolandırıcılık

OLAYIN HİKAYESİ 

Fatih Terim''in de olduğu futbol dünyasından çok sayıda kişinin dolandırıldığı gerekçesiyle, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bir operasyon yapıldığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul Göktürk’te geçen hafta bir eve düzenlenen baskında özel bir bankanın Büyükdere şube müdürü olan Seçil Erzan gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

80 milyon dolarlık ''Fatih Terim Fonu'' vurgunu

Başlatılan soruşturmada tutuklanan sanık, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Dava dosyasına göre sanığın, aralarında Galatasaray''ın ve Türk Milli Takımı''nın efsane teknik direktörü Fatih Terim ile Atletico Madrid ve Barcelona gibi dünya devlerinde forma giyen eski milli yıldız Arda Turan, Galatasaray''ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera ve eski futbolcu Selçuk İnan’ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandırdı.

Olay hakkında şikâyetçi bir kişinin beyanlarına göre sanığın, bir fon kurduğunu belirterek, "Dolandırıldığımdan şüphe edince fondan ayrılmak istedim. Müdire bana banka ibaresi taşıyan 3.5 milyon 1 milyon 523 bin dolarlık iki belge gönderdi" dedi. Sanığın 2010’larda Florya’da bankanın şube müdürüyken ilişki kurduğu müşterilerin güvenini kazandıktan sonra onlara özel bir fondan söz etmeye başladığı iddia ediliyor.

Dolandırdığı kişiler arasında Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ve Semih Kaya’nın da olduğu eklenmişti.

VURGUNUN ÖZETİ

Bankacı tarafından dolandırılan isimler ve dolandırıldıkları miktarlar şöyle:

Arda Turan: 150 milyon TL

Emre Çolak: 100 milyon TL

Emre Belözoğlu: 86 milyon TL

Fatih Terim: 80 milyon TL

Fernando Muslera: 10 milyon TL

Mert Çetin: 1.5 milyon TL

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar