Fatih Terim Fonu'nda kimlerin verdiği paradan 2 kat kazandığı ortaya çıktı

Fatih Terim Fonu'nda kimlerin verdiği paradan 2 kat kazandığı ortaya çıktı
Denizbank şube müdürü Seçil Erzan tarafından yüksek getirili bir fona milyonlarca dolar yatıran futbol dünyasının tanıdık isimleri hakkında ödemeler tablosu ortaya çıktı. Erzan'ın evinde tespit edilen verilere göre hangi isimden ne kadar para alındığı ve ne kadar faiz ödemesi yapıldığı tek tek tablolaştırılmış.

Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan'ın yüksek getirili bir fon vaadi ile futbol dünyasında bulunan birçok isimden milyonlarca dolarlık ödemeler aldığının ortaya çıkması, söz konusu isimlerin zararının ne olduğu yönünde çok sayıda haber yapılmasına neden olmuştu.

Medyada yer alan haberlere göre en fazla para kaybını yaşayan isim Arda Turan olarak lanse edilirken, futbolcuların Erzan ile tanışmasına önayak olduğunun iddia edilmesi nedeniyle söz konusu girişim için "Fatih Terim Fonu" adı verilmişti.

AYHAN AKMAN VE FATİH TERİM VERDİKLERİNİN İKİ KATINI ALMIŞLAR

Aylardır cezaevinde bulunan Erzan'ın evinde yapılan aramalarda ele geçirilen tablolar, hangi futbolcuların bugüne kadar ne kadar para yatırdığı ve sistemden ne kadar faiz getirisi sağladığını gözler önüne serdi.

10Haber'in ulaştığı tabloya göre; Galatasaray'ın idari sorumlusu olan Ayhan Akman, sistemden en büyük getiriyi sağlayarak ayrılan isim durumunda. Akman'ın ardından tabloda yer alan verilere göre en fazla getiri sağlayan ikinci isim ise Fatih Terim.

Tabloda yer alan verilere göre sisteme 1.5 milyon dolar ile giriş yapan Ayhan Akman, Erzan'dan toplamda 3 milyon 250 bin dolarlık ödeme aldı. Verdiğinin 1 milyon 750 bin dolar fazlasını alan Akman hakkında Seçil Erzan, kendisinin fona dahil olmadığını belirterek yalnızca kendisinden faizli para aldığını ve daha sonra Akman'ın anlaşılan faiz tutarının üzerinde ödeme yapılmasını istediğini iddia etti.

tablo1.jpg

TEFECİLİK İDDİASI VE ÇELİŞEN İFADELER

Bir başka deyişle Erzan, Ayhan Akman ile tefecilik için görüştüğünü belirtirken, tabloda yer alan rakamlar ise soru işaretleri oluşturdu.

Aynı tabloya göre Fatih Terim ise söz konusu fona 700 bin dolarlık bir yatırımda bulunurken, toplamda 1.5 milyon dolarlık bir para çekerek 800 bin dolar artı bakiye ile fondan çıkış yaptı. Fatih Terim, Haziran ayında verdiği ifadesinde fona para yatırmadığını beyan etmesine karşın söz konusu tabloda isminin yer alması dikkat çekti.

Bu isimlerin yanı sıra 12 kişinin daha söz fondan kar elde ederek ayrıldığı belirtilirken, Denizbank'ın açılan dava nedeniyle oluşturduğu 'Batıklar Listesi' ortaya çıktı.

EN FAZLA KAYBEDEN ARDA TURAN

Denizbank tarafından yayımlanan listeye göre; kayıp yaşayan isimlerin arasında ilk sırada 7.5 milyon dolarla Arda Turan yer alıyor. Arda Turan'ın toplamda 13.9 milyon dolarlık bir ödeme yaptığı belirtilirken, ödediği miktarın 6.4 milyon dolarlık kısmını alabildiği ancak 7.5 milyon dolar zararda olduğu aktarıldı.

Banka tarafından oluşturulan listeye göre parasını kaybeden isimler ve kaybettikleri miktarlar şu şekilde:
bank1.jpg

YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar