Fatih Terim Fonu vurgununda bankacının ifadesi ortaya çıktı

Fatih Terim Fonu vurgununda bankacının ifadesi ortaya çıktı
Denizbank'ta 'Fatih Terim Fonu olarak bilinen para ticaretinin organizatörü olan bankacı Seçil Erzan, ülke gündemine oturdu. Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera, Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de içinde bulunduğu 80 milyon dolarlık vurgunla ilgili banka açıklama yaparken bankacı Erzan'ın ifadesi de ortaya çıktı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Türkiye Fatih Terim''in adı altında Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan''ın kurduğu fon üzerinden ortaya çıkan 80 milyon dolarlık vurgunu konuşuyor.

Denizbank, konuyla ilgili açıklamasında "Piyasa koşullarının ötesinde fahiş faiz getirileri elde etmek amacıyla iddia sahiplerince şubelerimiz dışında nakit olarak verilip, getirilerinin de yine kayıt dışında nakit olarak alındığı anlaşılan" ifadeleri yer almıştı.

Fatih Terim Fonu''nun mimarı Denizbank müdürü Seçil Erzan’ın Halk Tv''nin ulaştığı ifadesine göre, 2010''da aldığı hisse senediyle 1 milyon TL batırdı. Erzan, bu zararı gidermek için yeniden hisse senedi alımına gitti ancak bu kez da zarar etti ve uğradığı zarar daha da arttı. Bu zararlı tablo sonrasında ise ‘Fatih Terim Fonu’nun temellerinin atılmaya başlandı.

"YÜKSEK GETİRİSİ OLAN BİR FON VAR"

Söz konusu müşterilerden aldığı paralara karşı kâğıtları imzaladığını ve kaşesini bastığını iddia eden Erzan, “Volkan Bahçekapılı’yı tanıyor musunuz” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Kendisi Buse Terim’in eşi. Fatih Terim’in de damadı. Bir gün Volkan Bahçekapılı''yı telefonla aradım. ‘Çok kısa süreliğine yüksek getirisi olan bir fon var. Ama bu husus duyulmasın. Fatih Hocanın da bu fondan haberi var. Sen de girmek ister misin’ dedim. Volkan Bahçekapılı da bana ‘biliyorum. Buse’nin de var hatta’ dedi. Bir sabah, saat 07.00’de bana mesaj attı. ‘Bu fon hala duruyor mu? Emre Belözoğlu senden haber bekliyor’ dedi. Sonrasında ben Emre Belözoğlu’nu aradım. Konuyu çok kısa anlattım. Hem Volkan hem Emre bana nakit para bulup, Volkan’ın Levent’teki ofisinde teslim ettiler.”

2 GÜN İÇİNDE ELDEN 3 BUÇUK MİLYON TL

Erzan, Bahçekapılı ve Belözoğlu’nun iki gün içinde kendisine 3 milyon 292 bin doları elden teslim ettiklerini söyledi. Erzan, paraların tesliminin ise geçen mart ayında olduğunu söyledi.

BUSE TERİM''DEN 200 BİN DOLAR

Erzan ifadesinin devamında “Fakat bu zamana kadar Volkan’a herhangi bir ödeme yapmadım. Buse Terim’den de 150-200 bin dolar aldım. Ondan da aldığım parayı ödemedim. Buse’nin Levent ofisinde elden teslim aldım” diye konuştu.

"ARDA''YA 5 KOYUP 10 ALIYORSUN DEDİM"

Arda Turan’ın kendisine çok yardımcı olduğunu anlatan Erzan “Florya şube müdürü olduğum dönemde Galatasaraylı tüm futbolcuları tanıdım. Bir gün Arda Turan''ı aradım. Ve şubeye davet ettim. Kendisine ‘bir fon var. 5 koyup 10 alıyorsun. Ancak acil para gerekli’ dedim. Arda Turan bana çok yardımcı oldu. Yurtdışında para getirdi. Evini satıp bana para getirdi. Hatırladığım kadarıyla 6 milyon lirasını (6 milyon dolar olmalı. D. G.) almıştım. Ancak bu zamana kadar ödeme yaptım. Anaparayı ödedim. Vaat ettiğim fazladan parayı ödeyemedim” şeklinde konuştu.

KİMDEN NE KADAR ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Erzan, spor camiasının yanı sıra farklı mesleklerden birçok kişiden de para aldığına anlattı. Buna göre Erzan, Dermatolog Evrim Pınar Güzel’den 400-500 bin dolar aldı. Nuray Şengüler’den 12 milyon TL, Bozcaada’daki evinin mimarı İbrahim Kocabaldır’dan 140-150 bin dolar, Nurettin Gözaçan ile oğlu Uğur Gözaçan’dan 200-250 bin dolar, Melis Öztürk Şenel’den 160 bin dolar, soyadını belirtmediği Nazlı Can isimli bir kişiden 600 bin dolar aldı.

"BENDEN ZORLA SENET ALANLAR OLDU"

“Kendilerinden para aldığım çoğu insan anaparayı ödedim" diyen Erzan ifadesinin devamında dikkat çeken ayrıntılar anlattı: “Vaad ettiğim parayı alamadıkları için beni daha da sıkıştırdılar. Bu olay nedeni ile benden zorla senet alanlar oldu. Fakat çok para ödediğim insanlar oldu. Çok insan zengin ettiğim olmuştur.”

"BORÇTAN KURTULMAK İSTERKEN HATALAR YAPTIM"

İfadesinde çok pişman olduğunu, yaptıkları nedeniyle utandığını söyleyen Erzan, “Bir ailenin tek çocuğuydum. Hep varlık içinde büyüdüm. 2010’da aldığım o hisse senedi nedeniyle içine düştüğüm borç batağından kurtulmak için çok hatalar ettim. Geçen hafta yaşamıma son vermeyi düşündüm. Ama onu da beceremedim” dedi.

FATİH TERİM''İN AVUKATIYLA İLİŞKİ

Bu arada, tutuklanan bankacı Seçil Erzan’ın, Fatih Terim’in avukatı Candaş Gürol ile kısa süreli bir duygusal ilişki yaşadığı belirtildi.

Av. Gürol “3-4 aylık bir ilişkimiz oldu. Ancak geçen şubat ayında ayrıldım. Ben de şoke oldum” diye konuştu.

ERZAN''IN İFADESİNDE GEÇEN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturmaya ilişkin bugün akşam saatlerinde kritik bir gelişmenin daha olduğu ortaya çıktı. Halktv.com.tr’nin edindiği bilgilere göre, soruşturma kapsamında üç kişi tutuklandı.

Tutuklanan isimler ise kuzeni Nazlı Can, Ali Yörük ile kardeşi Atilla Yörük. Öte yandan Ali Yörük''ün adı Seçil Erzan’ın da ifadesinde geçiyor. İfadeye göre Yörük, 2,1 milyon doları veren Bülent Ç.’nin eşi ve oğlundan parayı teslim alan kişi. Ali Yörük aynı zamanda Çorlu''da bulunan bir otomotiv bayinin de satış müdürü konumunda.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar