Fatih Terim Fonu vurgunu özeti: Ünlü futbolcuların ne kadar dolandırıldıkları tek tek ortaya çıktı

Fatih Terim Fonu vurgunu özeti: Ünlü futbolcuların ne kadar dolandırıldıkları tek tek ortaya çıktı
Fatih Terim Fonu vurgununda dolandırılan isimlerin ne kadar zarar ettiği belli oldu.

ASLIHAN KAMER TÜREL CAYMAZ-GÜNBOYU

Spor dünyasından Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Muslera gibi isimlerin dolandırıldığı Fatih Terim Fonu vurgununda kimin ne kadar zarar ettiği belli oldu.

Bankacı tarafından dolandırılan isimler ve dolandırıldıkları miktarlar şöyle:

Arda Turan: 150 milyon TL

Emre Çolak: 100 milyon TL

Emre Belözoğlu: 86 milyon TL

Fatih Terim: 80 milyon TL

Fernando Muslera: 10 milyon TL

Mert Çetin: 1.5 milyon TL

Dolandırıcılık olayında ismi ilk dillendirilen kişi olan Fatih Terim''in dava dosyasında herhangi bir başvurusunun olmadığı da aktarıldı. Bu durum, Fatih Terim''in parasını geri aldığı şeklindeki iddiaların olması sebebiyle kafaları karıştırıyor. 

dolandırıcılık

OLAY NE? 

Fatih Terim''in de olduğu futbol dünyasından çok sayıda kişinin dolandırıldığı gerekçesiyle, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bir operasyon yapıldığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul Göktürk’te geçen hafta bir eve düzenlenen baskında özel bir bankanın Büyükdere şube müdürü olan Seçil Erzan gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

80 milyon dolarlık ''Fatih Terim Fonu'' vurgunu

Başlatılan soruşturmada tutuklanan sanık, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Dava dosyasına göre sanığın, aralarında Galatasaray''ın ve Türk Milli Takımı''nın efsane teknik direktörü Fatih Terim ile Atletico Madrid ve Barcelona gibi dünya devlerinde forma giyen eski milli yıldız Arda Turan, Galatasaray''ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera ve eski futbolcu Selçuk İnan’ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandırdı.

Olay hakkında şikâyetçi bir kişinin beyanlarına göre sanığın, bir fon kurduğunu belirterek, "Dolandırıldığımdan şüphe edince fondan ayrılmak istedim. Müdire bana banka ibaresi taşıyan 3.5 milyon 1 milyon 523 bin dolarlık iki belge gönderdi" dedi. Sanığın 2010’larda Florya’da bankanın şube müdürüyken ilişki kurduğu müşterilerin güvenini kazandıktan sonra onlara özel bir fondan söz etmeye başladığı iddia ediliyor.

Dolandırdığı kişiler arasında Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ve Semih Kaya’nın da olduğu eklenmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar