Fatih Erbakan'dan emekliler için seyyanen zam çağrısı

Fatih Erbakan'dan emekliler için seyyanen zam çağrısı
Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, emeklilerin mağdur olduğuna işaret ederek hükümete seyyanen zam çağrısında bulundu. Erbakan ayrıca kamuda acilen tasarrufa gidilmesi gerektiğini de belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin aylık olağan il başkanları toplantısı öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten asla çekinmeyeceklerini belirten Erbakan, ‘hayra motor, şerre fren’ olacaklarını her zaman söylediklerini kaydederek, “Bir kez daha üzerine basa basa ifade etmek isterim ki, biz ittifaka yanlışa ortak olmak için değil, yanlışları hep birlikte düzeltmek için girdik. Biz hiçbir zaman ‘Bu memleket için, bu memleketin güzel insanları için doğru olanı ille de biz yapalım’ demedik. Daima ‘Bu ülke için, bu aziz millet için doğru olan yapılsın da kim yaparsa yapsın’ dedik. Bugün de aynı noktadayız” açıklamalarında bulundu.

"EMEKLİLER MAĞDUR DURUMDA"

Erbakan, seçimlerin tamamlanmasıyla AKP'nin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin manevi ve maddi sıkıntılarıyla mücadele için gerekli adımların atılması gerektiğine işaret eden Erbakan, adalet konusuna halel getirecek konulardan da uzak durulması gerektiğinin altını çizerek, “Uzun zamandır enflasyon canavarının dişleri arasında ezilen vatandaşlarımıza nefes aldırmak. Sadece vatandaştan fedakarlık beklemek yerine, fedakarlıkları adaletli bir şekilde dağıtmak iktidarın görevidir. Bugün maalesef, milyonlarca emeklimiz mağdur durumdadır. Sayın Cumhurbaşkanımız da, bu mağduriyete dikkat çekerek, gerekenin yılbaşında yapılacağını söylemiştir” ifadelerine yer verdi.

"EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM YAPILMALI"

Yeniden Refah lideri Erbakan, konuşmasında AKP'ye de çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Emeklilerimize tıpkı memurlarımıza yapıldığı gibi seyyanen maaş zammı yapılmalıdır. İntibak düzenlemesiyle eski ve yeni emeklilere uygulanan aylık bağlama oranları farklılıkları giderilmeli, mağduriyetler ortadan kaldırılmalıdır. Milyonlarca vatandaşımızın beklediği kademeli emeklilik düzenlemesi için de gerekli adımlar atılmalıdır.”

"KAMUDA ACİL TASARRUF TEDBİRLERİ ALINMALI"

Erbakan, bütçe açığının KDV, ÖTV ve çeşitli harçlara yapılan dolaylı zamlarla kapatılamayacağının altını çizdi. Zamların enflasyonu tetikleyebileceğine dikkati çeken Erbakan, dar gelirli vatandaşların refaha ulaşabilmesi için şöyle konuştu:

“Kamuda tasarruf tedbirleri ivedilikle alınmalı ve güçlü bir şekilde uygulanmalıdır. Kamuda ‘israf’ mutlaka bitirilmelidir. Tüm kamu kurumlarına denk bütçe zorunluluğu getirilmelidir. Denk bütçe mutlaka hayata geçirilerek ‘faiz giderleri’ azaltılmalıdır. Ayrıca, dolaylı vergilerin toplam vergiler içindeki oranı düşürülerek; gelir vergisi, kurumlar vergisi gibi dolaysız vergilerin payı artırılmalı böylelikle zenginden daha fazla, dar gelirliden daha az vergi alan adil bir vergi sistemine geçilmelidir.”

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Öne Çıkanlar