Fatih Altaylı TFF'yi bombaladı: Fenerbahçe'nin PFDK'ya sevk edilmesini sert sözler

Fatih Altaylı TFF'yi bombaladı: Fenerbahçe'nin PFDK'ya sevk edilmesini sert sözler
Ünlü gazeteci Fatih Altaylı, “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” sloganı atan taraftarlar yüzünden Fenerbahçe'nin PFDK'ya sevk edilmesini sert sözlerle eleştirdi.

MEHMET AKİF ERDEM-GÜNBOYU

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Trabzonspor'la oynadığı maçta, Sarı lacivertli taraftarlar “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” demiş, TFF bu slogandan ötürü kulübü PFDK’ya sevk etmişti.

Gazeteci Fatih Altaylı, konu ile ilgili sert bir açıklama yaptı.

Altaylı şunları söyledi:

"Tribünlerde Hizbullah Terör Örgütü aleyhine bağıran Fenerbahçe taraftarı, Futbol Federasyonu tarafından PFDK’ye sevk edilmiş. Yuh artık! Bu tezahürat PKK için yapılsaydı ve TBMM’de PKK istemiyoruz denseydi de PFDK’ye sevk edecek miydiniz! Tabii ki, etmeyecektiniz. Demek ki, terörist olup olmamanız önemli değil. Siyaseten kiminle durduğunuz, kiminle durur gibi yaptığınız önemli."

HİZBULLAH SORUNU

İran Devleti ile bağlantılı olan Türkiye Hizbullah’ı, 90’lı ve 2000’li yılların başında işlediği cinayetler ve domuz bağı skandalları ile adından söz ettirmişti.

Örgüt, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan’ı 2001 yılında şehit etmişti.

Ardından yapılan operasyonlar ve çıkan itirafçılar sonucu çöken örgüt, silahlı faaliyetlerini bitirmiş ve ortadan kaybolmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar