Fatih Altaylı, Sinan Oğan'la yaptığı görüşmeyi açıkladı: "Karar o gün duyurulacak"

Fatih Altaylı, Sinan Oğan'la yaptığı görüşmeyi açıkladı: "Karar o gün duyurulacak"
Gazeteci Fatih Altaylı, ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Özlem Baran / Günboyu

14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %5.17 alan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın, ikinci turda hangi adayı destekleyeceği merak konusu. Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Oğan, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi.

"KARARIMIZI PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLAYACAĞIZ"

Geçtiğimiz hafta Habertürk'ten ayrıldığını duyuran gazeteci Fatih Altaylı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Az önce Sinan Oğan ile konuştuk. “İki liderle de görüştük. Henüz bir karar vermedik. Kararımızı pazartesi günü açıklayacağız” dedi. Bunun dışında şunla anlaştı bunu destekliyor iddiaları doğruyu yansıtmıyor" ifadelerini kullandı.

altayli.jpg


ERDOĞAN ÖNCE MEYDAN OKUMUŞ SONRA GERİ ADIM ATMIŞTI

14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine Sinan Oğan'ın hangi adayı destekleyeceği önem kazanırken, MHP cephesinden yapılan açıklamalarda Oğan adeta topa tutulmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isim vermeden "Fırsatçı acizler" şeklinde eleştirdiği Oğan'a bir tepki de AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'dan gelmişti. Yıldırım, seçim sonuçlarını kastederek "Sinan Bey'in de çok havaya girmemesi gerekir. Aldığınız oyu pazarlamaya kalkarsanız; ticarete dönüştürseniz o seçmen size çok hoş geldin demez" cümlelerini kurdu.

Son olarak 19 Mayıs'ta açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Oğan'ın isteklerine boyun eğmeyeceğini açıklarken, bu ifadelerden birkaç saat sonra Erdoğan, Oğan'ı Dolmabahçe'de konuk etti.

İkili arasında yapılan görüşmenin ardından herhangi bir basın açıklaması yapılmadı.





YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar