Fatih Altaylı sacayağını açıkladı: Çektiğiniz ip korktuğunuz yerin çok yakınlarına...

Fatih Altaylı sacayağını açıkladı: Çektiğiniz ip korktuğunuz yerin çok yakınlarına...
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Türkiye'yi sarsan Sezgin Baran korkmaz skandalını incelerken ilginç ilişkiler ağına göndermede bulundu. Altaylı, Kıraça Holding'in sahibi İnan Kıraç'ı da hedef alarak, "Bu sessizliğin sebebi ipin ucunun çekilmesi halinde söküğün nereye gideceğinin tahmin edilememesi mi yoksa tahmin edilmesi mi!" dedi.

Habertük yazarı Fatih Altaylı'nın, "Sizce bu mutsuz bir ortaklığın fotoğrafı mı!" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Sezgin Baran Korkmaz'ın yurt dışına kaçmasına neden olan meselenin tam göbeğinde bir isim var. Bu isim Kıraça Holding'in sahibi İnan Kıraç. Rüşvet, tehdit, şantaj iddiaları İnan Kıraç'ın da merkezinde olduğu bir olaydan kaynaklanıyor. Bir alacak verecek ve hisse devir meselesinden. Bir diğer aktör ise Jan Nahum. O da işin bir başka parçası. İnan Kıraç, Jan Nahum'un Kıraça Holding'deki ve bağlı ortaklıklarındaki hisselerini Baran Korkmaz'a satmasından dolayı mağdur olduğu yolunda bir hava oluşturmaya çalışıyor. Sanki Sezgin Baran Korkmaz'ı hiç tanımazmış gibi bir tutum içerisinde. "Bu kalitesiz adam nereden bana ortak oldu" diyecek gibi duruyor.

SUSKUNLUĞU DİKKAT ÇEKİYOR

Ama görüntüler öyle demiyor. Sezgin Baran Korkmaz ile elele sergi gezecek kadar yakın olduklarını kimse görmemiş, duymamış gibi davranıyor. Fotoğraflar hiç de birbirinden memnun olmayan ortaklar görüntüsü vermiyor. İnan Kıraç'ın bu olayla ilgili kendisine yönelik iddiaları yalanlamak için bazı gazetecilere yolladığı açıklamalar ise geçmişte KAP'a yaptığaçıklamalar ile çelişiyor. Ve tabii meselenin bir diğer aktörü Jan Nahum'un suskunluğu da dikkat çekiyor. Sezgin Baran Korkmaz'ın yurt dışına kaçmasına neden olan tüyoyu verenin de Nahum soyadlı biri olduğu iddia ediliyor. Bunu SP'nin hep söylediği gibi HTS kayıtları ile bulmak ve teyit etmek de mümkün.

NÜFUZ TİCARETİ YAPANLAR

Sonuç olarak ortada ciddi bir skandal var. Bunun taraflarından biri zaten kriminal hale gelmiş ve kaçak Sezgin Baran Korkmaz. Ama sacayağının diğer parçaları burada. İnan Kıraç ve Jan Nahum. Bunlar niye konuşmuyor, bunlara niye sorulmuyor bilmiyorum. Bu sessizliğin sebebi ipin ucunun çekilmesi halinde söküğün nereye gideceğinin tahmin edilememesi mi yoksa tahmin edilmesi mi! Bence korkmayın. Çekeceğiniz ip korktuğunuz yere gitmez. Ama çok yakınlarına gidebilir. Nüfuz ticareti yapanları o ipliğin ucunda görebilirsiniz!"

sezgin121.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar