Fatih Altaylı: Babacan ve Gül küstü mü?

Fatih Altaylı: Babacan ve Gül küstü mü?
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, yeni partisinin dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na veren Ali Babacan ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Altaylı, "Babacan ve Gül arasında tam olarak yansıtılmasa da bir burukluk olduğu kesin" dedi.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan arasındaki kırgınlık iddialarını değerlendirdi. Gül ve Babacan arasında tam olarak kamuoyuna yansıtılmayan bir durum olduğunu belirten Altaylı, "Abdullah Gül ile Babacan’ın arasının açıldığı yazılıp çizildi dün. Tam olarak doğruyu yansıtmasa da bir burukluk olduğu kesin gibi" dedi. 

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın "Babacan ve Gül küstü mü?" başlıklı yazısının ilgili kısmı şu şekilde: 

"Abdullah Bey’in “O kadar isim yönlendirdim, hiçbiri mi yetkin çıkmadı” dediği bana kadar ulaştı.
Belli ki, Abdullah Gül’ün önerdiği isimlerin önemli bir bölümü kapıdan girememiş. Gül’le Babacan arasında bu nedenle oluşmuş derin bir kırgınlık yok ama Abdullah Gül’ün yakın çevresinde bir hayal kırıklığı olduğu aşikar. Muhtemelen yollar ayrıldı cümlesi de o yakın çevreden çıkıyor. Dün geçmişte AK Parti’ye yakın olup hatta içinde olup sonrasında ya partiye ya da partinin yönetimine kızıp ayrılanlar, ilkesel ayrılığa düşenlerden bazıları ile konuştum. Bir bölümü hayal kırıklığı diyordu. Önemli bir bölümü ise “Bekleyelim görelim” havasında idi. Babacan’ın partisine hem AK Parti hem de Saadet Partisi’nde eşit derecede burun kıvrıldığını da gördüm." 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar