Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yunus Emre Berber

Yunus Emre Berber

Yazar

Finale adım adım yaklaşıyoruz

Normal sezonun ardından merakla beklenen playoff serüveninde ikinci turun ortalarına geldik. NBA'in en iyi takımlarının, en iyi olmak için verdiği uzun süreli mücadelede çoğu takım için 10-12 galibiyet NBA şampiyonluğu demek. Maç sonucu açıklamalardan da anlaşılacağı gibi oyuncu grubunun büyük çoğunluğu en iyi olmak için oldukça motive ve hazır. Tabii bazı oyuncuların hedefleri farklı olabiliyor. Örneğin Dilon Brooks'un, LeBron James ile olan diyalogları ve üzerine saha içerisinde sergilediği performans onun pekte bu seviyelerin metal zorluğunu kaldıracak seviyede olmadığını gözler önüne serdi. Boston Celtics karşısında sürpriz bir şekilde 2 maç çalan ama elenen Atlanta Hawk'ın da bence sahada Trae Young önderliğinde tavanlarının ne kadar sınırlı olduğunu anladığını düşünüyorum. Evet, Trae Young ritmini bulduğu zaman inanilmaz mesafelerden şut atabiliyor ama savunmada her zaman büyük bir sorun oluşturuyor. Bence Hawks, Young'ı daha fazla yararlı olabilecek oyuncu asetleriyle takaslanmalı. Genel olarak ilk turun en beklenmedik gelişmesi Milwaukee Bucks'ın Miami Heat'e 4-1 ile elenmesi oldu. MVP seviyesinde bir performans gösteren Antetokounmpo liderliğindeki Buck'ın yapısal zafiyetlerini herkes biliyordu ancak Heat'in bu zaafları bu kadar iyi kullanıp seriyi bu kadar erken sonlandıracağını kimse beklemiyordu. Serinin kaderini Jimmy Butler'ın 'Jordanvari' performanslarının yanı sıra koç farkı belirledi. Erik Spoelstra seri boyunca Mike Budenholzer'a büyük bir üstünlük kurdu. Zeten Bucks hezimetin ardından Budenholzer ile yollarını ayırdı. Bucks için bence bu yaz çok kirik olacak. Antetokounmpo'yu takımda tutabilmek için doğru ve hızlı hamleler yapmaları gerekiyor.

İkinci tur maçlarında doğu ve batı konferansında eşleşen takımların büyük çoğunluğunun koronavirüs döneminde düzenlenen 'Buble'dakiyle aynı olması enteresan bir tesadüf. New York Knicks, Miami Heat eşleşmesinde şuan durum Heat lehine 2-1. Sakatlığı nedeniyle akıllarda soru işaretlerine neden olan Jimmy Butler'ın özverili performansı ve Heat savunması şuan kadar Knicks'e büyük zorluk çıkardı. Ben seriyi koç ve tecrübe farkıyla Heat'in 4-2 ya da 4-1 alacağını düşünüyorum. Doğudaki bir diğer eşleşme olan Boston Celtics-Philadelphia Sixers arasındaki durum şu anlık 2-2. Geçtiğimiz senenin Doğu Konferansı şampiyonu Celtics geçtiğimiz seneye nazaran kadro ve tecrübe olarak daha ileri gitse de bence yeni koçları ve Tatum'ın istikrarsız hücum performansı nedeniyle bana güven vermiyor. Sixers ise sezonun MVP'si seçilen Joel Ebiid ve James Harden önderliğinde favori olan Celtics'ten iki maç çaldı. Ancak kadro çekirdekleri ve yıldız ikililerinin dengesiz performans sergilemeye yatkın oluşu bana ilerisi için çok umut vadetmiyor. Bir Celtics taraftarı olsam da Heat'in şu durumda Doğu'nun favorisi olduğunu söyleyebilirim.

Gelelim Batı Konferansına. Batıda Denver ve Suns eşleşmesi büyük ihtimalle benim ve çoğu basketbol severi seyir zevki olarak tatmin etmiştir. Bir tarafta Nikola Jokic, Jamal Murray diğer tarafta ise Kevin Durant ve Devin Booker var. Bu dörtlüde seri boyunca oldukça formda ve bu durum statlarına da net bir şekilde yansıdı. Bu seride bir tahminde bulunmak oldukça zor, iki takımda iyi 5 dakikalık iyi bir seri ile maçı koparabiliyor ya da geri dönüş yapabiliyor. Şuan 2-2 olan serinin 7. Maça gitmesini isteyen birçok basketbol sever olduğuna eminim. Ve yıllarca karşı karşıya gelerek seyirciyi mest eden ve inanılmaz hikâyeler çıkaran LeBron-Curry rekabetinin farklı bir versiyonunu sergileniyor. Bu sefer Lakers forması ile GSW'ye karşı mücadele eden LeBron, 38 yaşında olmasına rağmen en üst seviyede mücadele etmeyi sürdürüyor. Antony Davis'in harika geçirdiği playoff macerası Lakers'ın en önemli gücü oldu bu sene. Seride şuan Lakers 3-1 ile önce. Herkesin aklında bu seri için tek bir soru var 2016'daki 3-1 den seriyi LeBron'a kaybeden GSW bu sefer intikamını alabilecek mi? Her geçen gün finale adım adım yaklaşıyoruz. Benim kalbimden geçen Lakers-Celtics finali şuan için olası gözükse de burası NBA bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları