Her vicdanlı insanın göstereceği tepki!

Her vicdanlı insanın göstereceği tepki!
İpek Er'e cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Musa Orhan'a "sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret" ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Farah Zeynep Abdullah kendisini şöyle savundu. Abdullah, "Tarafımca yapılan paylaşım her vicdanlı insanın gösterdiği tepkiden daha farklı değildir" dedi.

İpek Er''e cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan''a sosyal medyadan paylaşım yapan ve oyuncu arkadaşı Ezgi Molaya destek veren Farah Zeynep Abdullah''a hakkında dava açıldı. Orhan''a "sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret" ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemi açıldı. Farah Zeynep Abdullah''ın hakaret içerikli sosyal medya paylaşımının yayınlanmasının ardından ciddi bir kitle tarafından hakaret ve tehdit içerikli mesajlar alan Musa Orhan durumu avukatına bildirdi.  Musa Orhan''ın avukatı ise, müvekkilin ve ailesinin hayati bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını söyleyerek ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah''a suç duyurusunda bulundu. 

Suç duyurusunda Farah Zeynep Abdullah''ın gerek sinema sektöründe gerekse sosyal medyada tanınırlığı yüksek bir kişi olduğu vurgulanıp, "Bu itibar ile toplum içerişinde insanları yönlendirebilme kabiliyeti bulunmaktadır" denildi.

ABDULLAH: HER VİCDANLI İNSANIN GÖSTERDİĞİ TEPKİDEN DAHA FARKLI DEĞİLDİR

Sessizliğini bozan Farah Zeynep Abdullah ise şöyle açıklamalarda bulundu:

Musa Orhan''ın suç duyurusunun kötü niyetli ve maddi çıkar amaçlı olduğunu belirtip, "Paylaşım benim tarafımdan yapılmıştır. Ancak iddia edildiği gibi bu paylaşımın bir karalama kampanyası veya linç girişimiyle hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Siirt''te zanlı Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya uğradığını öne sürerek hayatına son veren İpek Er''in iddialarının adli tıp kurumunca hazırlanan raporla doğrulandığı görülmüş ve cinsel saldırı neticesinde intihar eden genç kıza ilişkin haberler tüm ülkede infial yaratmış ve beni de derinden sarsmıştır.

İpek Er''e karşı yapılan bu cinsel saldırı neticesinde intihar etmesi, Musa Orhan''a ait spermin ölen İpek Er''in üzerinden çıkması ve Er''in intihar notunda yazılanlar sadece bende değil, toplum genelinde infial yaratmış ve büyük tepki uyandırmıştır. Oluşan bu tepki sonucunda da sosyal medyada binlerce kişi tarafından binlerce paylaşım yapıldığı görülmektedir. Tarafımca yapılan paylaşım her vicdanlı insanın gösterdiği tepkiden daha farklı değildir" ifadelerini kullandı.

2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA

Soruşturmanın ardından Farah Zeynep Abdullah hakkında Musa Orhan''a ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret'' ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle, Banaz Asliye Ceza Mahkemesi''nde dava açıldı. (DHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar