Faik Öztrak: Ülkede paramızı pul ettiler

Faik Öztrak: Ülkede paramızı pul ettiler
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Ülkede paramızı pul ettiler, Türkiye’yi Avrupa’nın 1 milyoncusu haline getirdiler. Bu tek kişilik hükümet sistemine geçince kurumlar da aşırı yıprandı, günlük ekonomi kararları alıyorlar" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İzmir ziyaretinin 2’nci gününde Ekonomi Masası sunumu ve iş dünyası buluşmasına katıldı. Toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte CHP’li milletvekilleri, iş dünyası, oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları hazır bulundu.

Öztrak''ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

"Küresel merkez bankaları faiz arttırma sürecine giriyor. Bizim yeni bir stratejiye ihtiyacımız var. Bize benzeyen ekonomilerden kopmaya başladık 2013''ten beri. Çünkü, büyüme modeli tıkandı. Sonrasında dış denge bozuldu, yüksek enflasyon yaşandı, birileri çok zenginleşirken birileri de çok yoksullaştı. Hükümet, sadece bu modeli bildiği için sürdürme yaklaşımı içinde. Ekonomiye çok müdahale ediyorsunuz ve serbest piyasa ekonomisi yok oluyor. Ülkede paramızı pul ettiler, Türkiye''yi Avrupa''nın 1 milyoncusu haline getirdiler. Dün, birileri 8 80''den büyüktür hikayesi anlatıyor. Yönetim olarak bakınca bu çaresizliğin geldiği boyutu gözler önüne seriyor.
Bu tek kişilik hükümet sistemine geçince kurumlar da aşırı yıprandı, günlük ekonomi kararları alıyorlar. Sabah kalkıyorsun Resmi Gazete''de dolu değişiklik yapmışlar, akşam yine aynı. Bu sistemde ülkede giderek güvenilmez bir ortak haline geliyor. Neden baştan bunları yapmadık, ülkeye bu kadar sıkıntı çektirdiler? Ülkeye gelen yatırımlarda da güvenemiyorlar burada kural yok ama kral var, günlük kararlar ile ekonomi yönetiyorlar. Türkiye, 58 ülkeye direk uçuş yapabiliyor bu olumlu bir imkan. Yeter ki elimizdeki üstünlükleri kullanalım, genç nüfusumuzu kullanalım, doğru kadrolar ile çalışalım. Bunu yaparsak Türkiye AB''nin üretim üssü olabilir."

Yeni nesil stratejilerden de bahseden Öztrak, şöyle devam etti:

"Bazen ülkeler kredi derecelendirme raporları yayınlıyor. En altta ne gösteriyor bunlara uyarsanız dışarıda daha kolay kredi bulabilirsiniz demek oluyor. Yeni nesil stratejiler de kamu–özel kurumlar arasında işbirliği de çok önemli. Biz de bu hedefleri gerçekleştirelim ki Türkiye büyüme sürecine girsin. Birincisi, hukuk devleti inşa etmek, aile destekleri sigortası, çevre ile ilgili sürdürülebilirlik şeklinde hedeflerimiz var. İktidar olduklarında İstanbul Sözleşmesi''nin yürürlüğe gireceğini kaydeden Öztrak, “6''lı masanın sunduğu önerilerin çoğu birkaç hafta içerisinde çıkarılabilecek kararlar. Bunları hızla yürürlüğe soktuğumuzda Türkiye''de rahatlayacaktır” diyerek, sözlerini tamamladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar