Bakan Koca'dan maske açıklaması: Önemli kararlar alınacak

Bakan Koca'dan maske açıklaması: Önemli kararlar alınacak
Sakarya Valiliği'ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bilim Kurulu'nun haftaya en kritik toplantısını yapacağını dile getiren Bakan Koca, 'maske yasağı kalkıyor mu?' sorusunu akıllara getirdi.

YAZ AYLARINDA MASKE OLACAK MI? KOCA'DAN MASKE SİNYALİ

2020 yılının Mart ayında başlayan maske takma zorunluluğu, kapalı alanlar ve toplu taşımada olmak üzere devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda açık alanlardaki maske zorunluluğunun gevşetildiğini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca''dan yaz aylarına ilişkin yeni açıklama geldi.

Sakarya Valiliği''ne ziyarette bulunan Fahrettin Koca, basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Pandeminin son durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulanan Koca, ''''En kötüsü geride kaldı'''' dedi.

''''MASKESİZ YAZ SİNYALİ''''

Pek çok kentte yoğun bakım servislerinde Covid-19 hastası olmadığını kaydeden Koca, salgının seyrinin bu dönemde giderek etkisini azaltmaya başladığını söyledi. Maske zorunluluğu hakkında kendi sözlerini hatırlatan Bakan Koca, "Hatırlarsanız geçen yıl ''Maskeli son yazımız olacak'' demiştim. O dönem çok inanan olmamıştı. Geldiğimiz noktada, bahar geldi ve o yaza giriyoruz. Giresun''da da 3 ay öne hatırlarsanız sağlık bakanı olarak yüksek sesle ifade ediyordum. ''En kötü günlerimiz geride kaldı, endişe etmeyiniz'' diye bir konuşmam oldu. O dönemde özellikle bilim insanı arkadaşlarımız olmak üzere biraz endişeyle yaklaştılar. Aynı şeyi söylüyorum. Endişe etmeyiniz. En kötü günlerimiz geride kaldı, müsterih olun'''' dedi.

''''ÖNEMLİ KARARLAR ALINACAK''''

Yapılacak Bilim Kurulu toplantısının önemine değinen Koca, ''''Haftaya en önemli toplantılarından birini yapacak. Özellikle maske başta olmak üzere bu anlamda alınacak önemli kararlar olacak, okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere. Gelecek hafta çok önemli olan Bilim Kurulu toplantısında ele almış olacağız. Maskenin en yoğun uygulandığı yer okullarımız. Okullarımız başta olmak üzere maske konusunu da haftaya Bilim Kurulu değerlendirmiş olacak." yorumunda bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar