Fahiş zamdan kaçan esnafların yeni rotası belli oldu: Bu ilçede en yüksek kira 2 bin lira!

Fahiş zamdan kaçan esnafların yeni rotası belli oldu: Bu ilçede en yüksek kira 2 bin lira!
İstanbul’daki fahiş zamlardan kaçan esnafın yeni rotası Kırıkkale'nin Delice ilçesi oldu.

İstanbul'da ev ve dükkan kira fiyatlarında yaşanan artıştan dolayı bazı esnaf, üretim maliyetlerini düşürmek için rotasını Kırıkkale'nin Delice ilçesine çevirdi.

İlçeye göç eden esnaflar, belediye tarafından faaliyete geçirilen sanayi sitesindeki sıfır doğal gazlı dükkanları aylık bin 500 ve 2 bin liradan kiralama fırsatı buluyor.

aw933854-02.jpg

Büyük şehirlerden göç eden esnaf, belediye tarafından yaptırılan sanayi sitesindeki sıfır doğal gazlı dükkanları bin 500 lira ila 2 bin lira arasında değişen fiyatlarla kiralama fırsatı buluyor. Dükkanlarında faaliyete geçen esnaflar, fahiş kira artışlarından kurtularak üretim maliyetlerini de düşürmüş oldu.

İHA’da yer alan habere göre, Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem,dükkanların kira bedelinin günlük bir paket sigara fiyatı ile eş değer olduğunu belirterek, ilçeye yatırım yapmak isteyen esnaflara da her daim destek olacaklarını söyledi.

aw933854-03.jpg

"ÖN CEPHELER 2 BİN LİRA ÖNCE CEPHELERDE BİN 500 LİRA"

Kar amacı gütmeden ve kamuyu da zarara uğratmadan aylık kira bedellerini meclis kararıyla düşük tuttuklarını ifade eden başkan Özdem, şunları kaydetti: Yerli esnafımıza bir sözümüz vardı maliyetine çok kar amacı gütmeden kamuyu zarara uğratmadan 'Sizleri dükkan sahibi edeceğiz' dedik. Onları dükkan sahibi ettik, onun mutluluğunu yaşıyoruz. Diğer hemşehrilerimizle ilgilide ve dışarıdan gelecek hemşerilerimizle ilgilide belediye meclisimize de teşekkür ediyorum. Şöyle bir karar aldık. Ön cepheler 2 bin lira önce cephelerde bin 500 lira olarak yani günlük neredeyse inşallah da herkes bırakır cumhurbaşkanımız da üzerinde çok duruyor. İnsan hayatını olumsuz etkileyen bir sigara paketi fiyatına biz burada dükkan imkanı sunuyoruz.

aw933854-04.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar