Ezgi apartmanı davası 3 Mayıs tarihine ertelendi

Ezgi apartmanı davası 3 Mayıs tarihine ertelendi
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında yıkılan 10 katlı Ezgi Apartmanı davasının ilk duruşması, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti.

Kahramanmaraş merkezli deprem faciasında hayatını kaybeden 35 kişinin yakınları ve kamuoyu tarafından yakından takip edilen duruşma, gecenin geç saatlerine kadar devam etti ve 3 Mayıs 2024 tarihine ertelendi.

Duruşmada, sanık ve müşteki avukatları mahkemede hazır bulundu. Kimlik tespitlerinin ardından başlayan duruşmada, iddianame özeti okunarak mahkeme sürecine geçildi. Ezgi Apartmanı'nın müteahhidi Y.A., tutuklu sorumlu mühendis M.T. ve iç mimar E.D. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Duruşmada ifade veren tanıklar arasında, binanın altındaki pastanede görevli olan M.K, tadilat öncesi kazan dairesindeki tahribatı fark ettiğini belirterek, "Kazan dairesi ve kirişlerdeki tahribatları gördüm. Fotoğrafını çekip bina yöneticisine teslim ettim" dedi. Pastane çalışanı C.E. ise, tadilat döneminde görev yaptığı mutfak hakkında bilgi verirken, iç mimarın çalışanı A.B. dairelerdeki şap ve sıva işlemlerini anlattı.

'BİNADA TAŞIYICI KOLON YOK'

İnşaatın kalıp işlerini yapan tanık B.T., "Ezgi Apartmanı'nın demir ve kalıp işlerini ben yapıyordum. Binanın yapımından tamamlanmasına kadar görev aldım. Binada taşıyıcı kolon yok" ifadelerini kullandı.

Duruşma sonrasında açıklama yapan avukat Ersan Şen, "İki tam gün duruşma yapıldı oldukça yoğundu. Haksız suçlamalar ile uzun zamandır karşı karşıyaydık ve onları anlatabilme imkanımız oldu. Bize göre en azından temsil ettiğimiz kişiler yönünden haklı tespitlerin bulguların ortaya çıktığını düşünüyoruz. Bir dahaki duruşma 3 Mayıs tarihine kaldı" dedi.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk devamına, sanıklar S.K. ve M.P.’nin yakalama emrinin beklenmesine, kırmızı bülten talebinin reddine, dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Mahkeme başkanı eksik hususların tamamlanması için dosyanın daha sonra değerlendirileceğini ifade etti.

Davanın bir sonraki duruşması 3 Mayıs 2024 tarihine ertelendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar