EYT'lileri iglilendiriyor: Bunu yapmayan EYT'li iki bayram ikramiyesini de kaçıracak

EYT'lileri iglilendiriyor: Bunu yapmayan EYT'li iki bayram ikramiyesini de kaçıracak
EYT'lilerin alacakları iş maaş için bekleyişleri devam ederken, bu sene zamlı olarak ödenecek emekli bayram ikramiyeleri heyecan yarattı. İşte EYT'lilerin emekliye verilecek ikramiyeyi kaçırmaması için yapması gerekenler...

2.5 milyon yeni emekli EYT''li için kritik bir uyarı geldi.

EYT’lilerin detaylara dikkat etmelerinin zamanı geldi. Nisan ayında ilk maaşınızı almaya hazırlanırken bu ay emeklilik başvuruları da başladı. Emekli ikramiyesinde son dönemeç ile ödeme sürecinin detaylarını bilmek de önemlidir.

İŞTE EYT''LİNİN İKRAMİYE İÇİN YAPMASI GEREKEN

İkramiye alabilmek için emekli aylığınızın ikramiyenin alındığı ay hesabınıza bağlı olması gerekiyor. Bu durumda bayram ikramiyesi Nisan ayına denk geldiğinden mart ayında emekliliğe başvurmanız gerekiyor. Bu başvuru sonucunda Nisan ayında emekli olursanız Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilirsiniz. Eğer bu başvuruyu Nisan ayında yaparsanız emekliliğini mayıs ayına kalacak ve Ramazan ikramiyesini alamayacaksınız. O zaman kurban ikramiyesine hak kazanırsınız.

Geçtiğimiz senelerde emeklilere verilen ikramiyeler 1.100 TL olurken, yeni dönemde herhangi bir artışın olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak pek çok kişi yaşanan ekonomik zorluklar ve enflasyon oranları sebebi ile bu ikramiye miktarın artabileceğini tahmin ediyor. Ramazan Bayramı ikramiyeleri bayramdan 4 gün önce verilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar