EYT'lilere müjde: 8 yıl süreye kadar erken emekli olmak mümkün!

EYT'lilere müjde: 8 yıl süreye kadar erken emekli olmak mümkün!
Birçok vatandaşı yakından ilgilendiren EYT ile ilgili kararların açıklanması bekleniyor. Öte yandan bazı meslek gruplarının emeklilikleri ile ilgili çeşitli düzenlemeler yapılmaya başlandı. Vatandaşlar emeklilik düzenlemelerinin hangi meslekleri kapsadığını araştırmaya başladı.

Emekli olmanın hayalini kuran milyonlarca vatandaş, emekli olmak için gereken sigortalılık süresini doldurmuş olmasına ve gereken prim ödemesini yapmış olmasına rağmen yaş kuralını sağlayamadığını için emekli olamıyor.

SAĞLIKÇILAR ERKEN EMEKLİ OLABİLECEK!

Ülke sınırları içerisinde mesleklerini icra eden bazı kişilere erken emekli olma imkânı sunuluyor. Yıpranma payı ya da fiili hizmet süresi zammı olarak tanımlanan erken emeklilik avantajı, birçok farklı meslek grubunda yer alan kişinin çalışma günlerine ek günlerin eklenmesini sağlıyor. Vatandaşlar bu sayede mesleklerine bağlı olarak erken emekli olabilir.

Vatandaşların emekli edilmesi konusunda önemli bir karar olan yıpranma payından yararlanmasına karar verilen son meslek grubu, sağlık çalışanları oldu. Sağlık çalışanlarının her 360 günlük çalışmaları için emekliliklerine 60 gün ilave edilecek. Böylelikle 5 yıl yıpranma payı alma hakkı kazanan sağlık çalışanları, 2,5 yıl erken emekli olma imkanından yararlanabilecek.

BAZI MESLEK GRUPLARINDA 8 YILA VARAN ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI

Yıpranma payı uygulamasından yararlanarak erken emeklilik fırsatına sahip olan meslek guruplarının arasında yer alan Emniyet mensupları, MİT çalışanları ve Türk Silahlı Kuvvetler personelleri, diğer meslek gruplarına göre oldukça erken emekli olabiliyor. Erken emeklilik hakkına sahip olan ilgili meslekler, bulundukları meslek grubunun ağır şartlarından ötürü 8 yıla kadar erken emekli olabiliyor!

2022 YILININ SONUNDA EYT DÜZENLEMELERİ YAPILACAK

2021 yılının sonunda EYT ile ilgili açıklamalar yapan yetkililer, 2022 yılının ortasından sonra EYT konusunun masaya yatırılacağını duyurmuşlardı. Konu ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden milyonlarca vatandaşa, yıl sonu itibari ile net bilgilerin verileceği bildirildi. Buna göre EYT ile ilgili yalnızca yaş engeli değil, prim borçlanmalarının da masaya yatırılacağı ve EYT ile ilgili yeni formüllerin geliştirileceği düşünülüyor.

2022 yılı itibari ile gerçekleştirilecek olan EYT çalışmaları neticesinde yıpranma payı avantajına sahip olan mesleklerin sayısının da arttırılacağı düşünülüyor.
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar