EYT'lilerde şimdi de SMS krizi! Mesajı gören SGK'ya koştu

EYT'lilerde şimdi de SMS krizi! Mesajı gören SGK'ya koştu
EYT prim gün sayısı nedeniyle emekli olamayan binlerce insan yeni kademeli prim gün düzenlemesi ile emekli olmayı bekliyor. EYT prim gün sayısı dolmuş vatandaşlar bugün almaya başladıkları SMS ile neye uğradığı şaşırdı.

GONCA BİLGİÇ-GÜNBOYU

Prim gün sayıları dolmasına rağmen emeklilik başvuruları reddedilen EYT’liler isyan etti. Vatandaşlar bugün almaya başladıkları SMS ile neye uğradığı şaşırdı. Emeklilik başvuru yapan EYT’li bazı vatandaşların cep telefonlarına prim gün sayılarını doldurmalarına rağmen emekli olamayacaklarına dair bir SMS geldi. Mesajı alanlar vatandaşlar soluğu SGK önünde aldı.

İstanbul’da Maltepe Sosyal Güvenlik Merkezi’ne giden EYT’lilerden iki vatandaş kameralara duruma ilişkin tepki gösterdi. Prim gün sayılarının tam olduğunu hatta fazlalık olduğu vurgulayan EYT’li vatandaş saatlerdir bilgi almak için SGK’da beklediklerini söyledi.

Mesaj gelen EYT’li vatandaş, “5 bin 873 gün primim var. 52 gün fazlam var. Telefonla bilgi verileceği söylendi.” dedi.

Bir diğer mağdur EYT''li vatandaş ise, “Bugün SGK’dan bir mesaj geldi bana. Prim gün sayısı dolu olmasına rağmen, 25 yıl doldurmama rağmen eksik gün var diye mesaj geldi. Şuanda 3 saattir buradayım. Mağduriyetimizi anlatmaya çalışıyoruz. Hiçbir cevap alamadan gidiyoruz.” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar