EYT'de staj mağdurları ve eksik primi olanlar için sevindiren gelişme! 

EYT'de staj mağdurları ve eksik primi olanlar için sevindiren gelişme! 
Yasalaşan EYT düzenlemesinden faydalanamayan staj ve çıraklık mağdurları için yeni bir gelişme yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, EYT düzenlemesi ile ilgili hükümete seslenerek, önemli açıklamalarda bulundu.

COŞKUN ÇELİK-GÜNBOYU

Düzenlemede staj ve çıraklık mağdurlarının yok sayıldığını söyleyen Özgür Özel, bu nedenle emekli olamayan vatandaşların isteklerinin karşılanması gerektiğini açıkladı. Özel, "14 Mayıs’ta geleceğiz, bu sözlerin hepsini teker teker tutacağız" dedi.

Özgür Özel şu açıklamada bulundu:

"Son gün hepimiz çeşitli düşüncelerimizi, duygularımızı paylaşacağız ancak başlarken hatırlatmamız gereken bazı meseleler var. Çünkü bu dönemde, toplumun beklentilerine cevap verme noktasında kendi gündemine, toplumun gündemine hâkim olmak yerine, örneğin, dört buçuk yıl boyunca, kendi verdikleri kanun teklifini getirmeyip ya da ittifak ortaklarının imzasına sahip çıkmayıp ‘Ben yaşadıkça EYT olmaz, seçimi kaybedeceğimi bilsem EYT’yi getirmem’ diyenlerin seçimin kaybını net gördükten sonra EYT’yi yasallaştırdıklarını gördük.

Özel, konuşmasında emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme yapılırken, staj sürelerinin dikkate alınmadığını da hatırlatarak, “Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlenmede staj mağdurları yok sayıldı; düzeltmeliyiz. 2000 sonrası kademe beklentisi vardır; mutlaka karşılamayız. 5000 prim gün sayısı sözü Bakan’ın ağzından çıkmışken o haberlerin mürekkebi kurumadan, 5900 prim günüyle mağduriyet yaratıldı; telafi etmeliyiz. BAĞ-KUR’a yönelik 9000 günlük prim adaletsizliğini mutlaka çözmeliyiz. Kamu personelinde SSK’lıler, BAĞ-KUR’lular için askerlik borçlanmasında tarih geri çekilmesi varken kamu personeline, Emekli Sandığı kökenlilere yapılmıyor; mutlaka bunları düzeltmeliyiz. Bunu buradan Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak, bunların mutlaka çözülmesi gerekiyor diyoruz; biz buradayız, gece gündüz çalışırız, destek veririz. Yapmazsanız, kimse üzülmesin, 14 Mayıs’ta geleceğiz, bu sözlerin hepsini teker teker tutacağız” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar