EYT'de merak edilen soru yanıt buldu: Onlar da kapsama dahil edilecek mi?

EYT'de merak edilen soru yanıt buldu: Onlar da kapsama dahil edilecek mi?
Hükümet, yaklaşan seçimler öncesinde pek çok kez çıkartmayacağını açıkladığı EYT yasasının detaylarını paylaşırken, 1999 öncesi çıraklık ve stajyerlik yapmış vatandaşlar da EYT kapsamına dahil edilip edilmeyeceklerini merak ediyor. İşte detaylar...

HERKES MERAK EDİYORDU: ONLAR DA EYT KAPSAMINA DAHİL EDİLECEK Mİ?

2018 seçimlerinden itibaren gündemden düşmeyen EYT dün mutlu sona varıldı.

Saray''da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptıkları açıklama ile bir yaş sınırı gözetilmeden 1999 öncesi sigorta girişlilerin prim sayısını doldurmaları halinde emekli edileceği bilgisini verdi.

Bu gelişme üzerine sosyal medya üzerinden bir araya gelen 1999 öncesi stajyerlik ve çıraklık yapmış olanlar ise kendilerinin yasa kapsamına alınıp alınılmayacağını araştırmaya başladı.

EYT''DE STAJ SİGORTASI SAYILACAK MI?

Stajyerlik sorunu devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda staj ve çıraklık dönemi sigortaların EYT için başlangıç sayılıp sayılmayacağıyla ilgili bir soruya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Onlar farklı. Onlar EYT kapsamında değil zaten. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem" yanıtını vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''da 28 Aralık Çarşamba günü yaptığı açıklamada çıraklık ve staj sigortalarına değinmedi. Buna göre; şu an staj sigortası EYT''de başlangıç tarihi olarak sayılmayacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar