EYT'de düşük maaş görenlere müjde! Hesaplanan emekli maaşları yanlış çıktı

EYT'de düşük maaş görenlere müjde! Hesaplanan emekli maaşları yanlış çıktı
Resmi Gazete'de yayımlanan EYT düzenlemesinin ardından SGK tarafından başvuruları alınan EYT'liler, alacakları maaşları hesaplamak için yürürlüğe konan 'maaş hesaplama robotu' uygulamasını kullanıyordu. Bu uygulamada gösterilen maaşların ise yanlış olduğu ortaya çıktı. İşte EYT'lilerin gerçek maaşı bu şekilde hesaplanacak...

2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik yolunu açacak olan düzenleme, 28 Şubat''ta Meclis''ten geçmesinin ardından Resmi Gazete''de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlk maaşlarını nisan ayında alacak olan EYT''liler ise, alacakları ödemenin ne kadar olacağını öğrenmek için maaş hesaplama robotu sayfasına hücum etti.

Gördükleri düşük maaşlar karşısında şoka uğrayan emeklilik adayları, oldukça düşük aylıklara isyan ederken gerçek sonradan ortaya çıktı. Her ne kadar EYT''lilerin düşük prim sayısı sebebiyle normal emeklilerin ortalamasından daha düşük maaş alacağı biliniyor olsa da, ekranda 4000-4500 lira gibi ücretleri gören vatandaşlar hayal kırıklıklarını gizleyemezken, uzmanlardan konu hakkında detaylı açıklama geldi.

GERÇEK MAAŞINIZ BU ŞEKİLDE HESAPLANACAK

2023 yılında yapılan yasal düzenlemeye göre en düşük emekli maaşı olarak belirlenen 5500 liranın altında gösterilen tutarların, yasa gereği otomatik olarak taban aylık seviyesine yükseltileceği kesinlik kazandı. Bu sebeple, maaş hesaplama robotunda 5500 TL''nin altında görünen her ücrete ekleme yapılacak ve bu kişilerin emekli aylıkları net 5500 TL olarak hesaplara yatırılacak.

İlk ödemelerin ise nisan ayında yapılacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanırken, kesin takvimin ilerleyen günlerde internet sitesi üzerinden resmen paylaşılması bekleniyor. 

EYT MAAŞ HESAPLAMA ROBOTU BU ŞEKİLDE KULLANILACAK

4a, 4b, 4c, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı statüsüne sahip emekli adayları, alacakları emekli maaşlarını https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasından görebilecek. 

TC Kimlik Numarası
SSK Sicil Numarası
Baba Adı
Nüfus İl
Doğum Tarihi 

bilgilerinin girilmesi, maaş hesaplaması için yeterli olacak. 









 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar